Parhaat AI-tekstigeneraattorit ja tekoälyn kirjoitusohjelmat

Tiesitkö että tekoälyä voi luoda tekstiä puolestasi? Katso kooste suosituista tekoälysovelluksista, joita kuka tahansa voi käyttää!

Parhaat AI-tekstigeneraattorit ja tekoälyn kirjoitusohjelmat

Tekoäly on jo muuttanut monia työtehtäviä ja toimintoja, ja kirjoittaminen ei ole poikkeus. Uudet suuria kielimalleja hyödyntävät tekstigeneraattorit ja kirjoitusohjelmat ovat mullistaneet tapaamme tuottaa ja arvioida tekstiä, tehostaen prosesseja ja parantaen sisällön laatua.

AI-tekstigeneraatorit ja tekoälyä hyödyntävät kirjoitusohjelmat

Koska valita tekoälypohjainen kirjoitusohjelma?

Sanotaan jo alkuun, että tekoäly ei tule korvaamaan ammattikirjoittajan asiantuntemusta tai luovuutta.

Tekoäly sopii parhaiten luovana työkaluna vahvistamaan jokaisen kirjoittajan omia vahvuuksia. Tekoäly antaa kolme selkeää hyötyä kirjoitetun tekstin luomisprosessissa:

 1. Tehokkuus: Tekoälyn avulla voit tuottaa suuria määriä tekstiä lyhyessä ajassa, mikä on erityisen hyödyllistä yrityksille, jotka tarvitsevat paljon sisältöä.
 2. Tarkkuus: Tekoäly voi tunnistaa ja korjata virheitä, joita ihmisen silmä saattaa missata.
 3. Luovuus: Jotkut tekoälypohjaiset generaattorit voivat tuottaa luovaa sisältöä, kuten runoja, tarinoita ja muita tekstejä, jotka voivat olla vaikeita ihmisen kirjoittajille.

Mitä tulisi ottaa huomioon tekoälyn kirjoittamassa sisällössä

Kun käytetään tekoälyä uuden kirjallisen sisällön luomiseen, on syytä olla varovainen, sillä tekoäly saattaa tuottaa virheellistä, harhaanjohtavaa tai kontekstistaan irrotettua tietoa.

Lisäksi tekoäly ei pysty aina tunnistamaan kulttuurisia vivahteita tai herkkiä aiheita, mikä voi johtaa tahattomiin loukkauksiin tai väärinkäsityksiin.

Tekoälyn tuottamaa sisältöä tulisi aina tarkastella kriittisesti ja varmistaa, että se on paitsi tarkkaa myös eettisesti ja kulttuurisesti asianmukaista.

8 parasta tekoälyä hyödyntävää kirjoitusohjelmaa joita kuka tahansa voi kokeilla

On jo olemassa useita tekoälyä hyödyntäviä sovelluksia, joita kuka tahansa voi hyödyntää omassa kirjoittamisessaan. Suurin osa palveluista tarjoaa ilmaista koejaksoa, tai perusominaisuuksia ilman maksua.

Tässä on kahdeksan sovellusta joita olemme testanneet ja voimme suositella:

ChatGPT

ChatGPT on tekoälyä hyödyntävä kielimalli, joka kykenee tuottamaan ihmisen kaltaista tekstiä ja vastaamaan kysymyksiin reaaliaikaisesti. ChatGPT toimii myös oivallisesti tekstigeneraatorina tai luovana kirjoituksen apuvälineenä.

Käyttötarkoitukset: ChatGPT on suunniteltu monenlaisiin kirjoitus- ja kommunikaatiotehtäviin, kuten artikkeleiden luontiin, kysymyksiin vastaamiseen ja keskustelun simulointiin. Sen avulla käyttäjät voivat parantaa viestintäänsä ja saada inspiraatiota tekstisisällön tuottamiseen.

Hinta: ChatGPT tarjoaa sekä ilmaisia että maksullisia versioita riippuen tarvittavista ominaisuuksista ja käyttötarkoituksesta. Maksullinen ChatGPT Pro maksaa tällä hetkellä €20/kk ja API-ratkaisut käyttötason mukaan.

ChatGPT:n vahvuudet tekstigeneraattorina:

 • Reaaliaikainen viestintä: ChatGPT pystyy vastaamaan kysymyksiin ja keskustelemaan käyttäjän kanssa reaaliajassa, simuloiden luonnollista keskustelua.
 • Syvä sisältöanalyysi: Tekoälymallin avulla ChatGPT tunnistaa ja ymmärtää kontekstia, tarjoten osuvia ja tarkkoja vastauksia.
 • Monipuoliset integraatiot: ChatGPT voidaan liittää erilaisiin alustoihin ja sovelluksiin, mukaan lukien verkkosivustot, chatbotit ja mobiilisovellukset.
 • Jatkuvasti oppiva malli: ChatGPT pystyy oppimaan ja mukautumaan käyttäjän tyylille ja tarpeille, parantaen suorituskykyään ja relevanssiaan ajan myötä.

Jasper AI

Jasper AI on innovatiivinen tekoälypohjainen tekstigeneraattori, joka on suunniteltu auttamaan sisällön luomisessa monille eri alustoille ja tarpeisiin.

Käyttötarkoitukset: Jasper AI:ta voidaan käyttää erilaisten tekstisisältöjen, kuten artikkeleiden, blogikirjoitusten, markkinointitekstien ja muiden kirjoitustehtävien automatisoidussa tuotannossa. Sen avulla käyttäjät voivat luoda korkealaatuista ja mielekästä sisältöä nopeasti ja vaivattomasti.

Hinta: Jasper AI:n hinnoittelu riippuu valitusta lisenssityypistä, käyttömäärästä sekä mahdollisista lisäominaisuuksista. Hinnat alkavat noin €20 /kk ja voivat olla yrityskäytössä paljon korkeammat.

Jasper AI:n vahvuudet:

 • Korkealaatuinen tekstin generointi: Jasper AI:n kyky tuottaa luonnollista ja korkealaatuista tekstiä erottaa sen monista muista markkinoilla olevista työkaluista.
 • Monipuoliset työkalut: Käyttäjät voivat mukauttaa tekstigeneraattoria omien tarpeidensa mukaan, valita eri tyylejä ja soveltaa erilaisia äänensävyjä.
 • Helppokäyttöinen käyttöliittymä: Jasper AI:n intuitiivinen käyttöliittymä tekee sisällöntuotannosta yksinkertaista ja nopeaa.
 • Kieli- ja äänensävyasetukset: Käyttäjät voivat valita useista eri kielistä ja mukauttaa tekstin äänensävyä tarpeidensa mukaan.

Writesonic

Writesonic on edistyksellinen tekoälypohjainen sisällöntuotantotyökalu, joka on suunniteltu auttamaan käyttäjiään luomaan monipuolista ja korkealaatuista tekstisisältöä eri tarkoituksiin.

Käyttötarkoitukset: Writesonicia voidaan hyödyntää laajasti erilaisissa sisällöntuotantotarpeissa, mukaan lukien blogikirjoitukset, mainostekstit, tuotekuvaukset, sähköpostimarkkinointikampanjat ja monia muita.

Hinta: Writesonicin hinnoittelu riippuu valitusta lisenssityypistä, käyttömäärästä sekä mahdollisista lisäominaisuuksista. Rajattu demoversio on käytettävissä ilmaiseksi osoitteessa https://writesonic.com. Käyttötason mukaan hinnat vaihtelevat €20 ja €500+ /kk välillä.

Writesonicin tärkeimmät ominaisuudet:

  • Monipuolinen tekstin generointi: Writesonicin tekoäly mahdollistaa laajan kirjon erityyppisten tekstien tuottamisen, jotka ovat mukautettuja käyttäjän antamien ohjeiden mukaisesti.
  • Optimoitu sisällöntuotanto: Alusta tarjoaa SEO-ystävällisiä työkaluja, jotka auttavat sisällön optimoinnissa hakukoneille.
  • Mukautettavat mallit: Käyttäjillä on pääsy useisiin eri tekstimalleihin, jotka helpottavat ja nopeuttavat sisällöntuotantoprosessia.
  • Helppokäyttöinen käyttöliittymä: Writesonicin intuitiivinen ja käyttäjäystävällinen käyttöliittymä tekee sisällöntuotannosta vaivatonta ja tehokasta.

Copy.ai

Copy.ai on tekoälyyn perustuva sisällöntuotannon alusta, joka auttaa käyttäjiä luomaan monipuolista ja korkealaatuista tekstisisältöä eri tarkoituksiin.

Käyttötarkoitukset: Copy.ai sopii moniin eri kirjoitustarpeisiin, kuten blogipostauksiin, markkinointisisältöön, tuotekuvauksiin, sähköpostikampanjoihin ja muihin luoviin kirjoitustehtäviin. Se on suunniteltu sekä yksittäisille kirjoittajille että yrityksille, jotka haluavat tehostaa sisällöntuotantoaan.

Hinta: Copy.ai:n hinnoittelu perustuu erilaisiin tilauspaketteihin, jotka määrittelevät esimerkiksi kuinka monta sanaa käyttäjä voi tuottaa kuukaudessa. Copy.ai:sta on tarjolla rajallinen ilmaisversio ja noin €35 /kk maksava Pro-versio. Yrityskäyttöön hinnat voivat vaihdella €1000 - €3000+/kk.

Copy.ai:n vahvuudet:

 • Tekoälyavusteinen sisällöntuotanto: Alusta käyttää tekoälyä tarjotakseen käyttäjälle ehdotuksia ja auttaakseen heitä luomaan ammattimaista sisältöä nopeasti.
 • Monipuoliset mallipohjat: Copy.ai tarjoaa erilaisia mallipohjia, jotka kattavat monenlaiset kirjoitustarpeet ja auttavat aloittamaan kirjoittamisen.
 • Yhteistyöominaisuudet: Käyttäjät voivat työskennellä yhdessä muiden tiimin jäsenten kanssa, jakaa luonnoksia ja saada palautetta suoraan alustalla.
 • Intuitiivinen käyttöliittymä: Copy.ai:n käyttöliittymä on suunniteltu olemaan selkeä ja helppokäyttöinen, jotta käyttäjät voivat keskittyä sisällöntuotantoon ilman teknisiä häiriötekijöitä.

AIContentfy

Yksi uusimmista tekoälyä hyödyntävistä kirjoitusohjelmista on suomessa kehitetty AIContentfy.

Käyttötarkoitukset: AIContentfy on helppokäyttöinen tekstigeneraattori, joka erikoistuu hakukoneoptimoituun sisältöön. Työkalu käytännössä generoi kokonaisia artikkeleita alusta loppuun puolestasi. AIContentfy voi myös julkaista artikkelit suoraan CMS-järjestelmässäsi, kuten Wordpressissa tai Webflow:ssa.

Hinta: AIContentfy toimii krediittipohjaisesti, eli maksat sen mukaan kuinka monta artikkelia generoit. Yksinkertainen malli ajatella on että pidempi SEO-optimoitu artikkeli maksaa noin Euron. Lisäksi on tarjolla maksullisia linkbuilding-palveluita, missä AIContentfy lisää sivustomainintoja (ja linkkejä) kotisivullesi luotettavista ulkoisista sivustoista.

AIContentfy:n vahvuudet:

 • Yksinkertaisuus:  AIContentfy on helppokäyttöinen ohjelma, missä tekoäly hoitaa koko luovan kirjoitusprosessin puolestasi.
 • Automaatio: AIContentfy on luotu kehittämään paljon tekoälyä hyödyntävää sisältöä nopeasti. Useiden kymmenien artikkeleiden julkaiseminen suoraan CMS-järjestelmässä on suoraviivainen ja pitkälti koneistettu prosessi.
 • Hakukoneoptimointi: AIContentfy:n artikkelit ovat erityisen sopivia hakukoneoptimointiin.
 • Link building: vaikka tekoälyllä generoituja artikkeleita on helppo luoda, tekoäly ei vielä kykene vaikuttamaan sivuston luotettavuuteen (domain authority.) AIContentfy:n asiantuntijat hoitavat tämän avaintehtävän puolestasi.

Sapling AI

Sapling AI on tekoälyyn perustuva kirjoitus- ja oikolukuavustaja, joka optimoi ja parantaa tekstisisältöä reaaliaikaisesti.
Käyttötarkotukset: Sapling AI on erityisesti suunniteltu ammattilaisille, jotka työskentelevät sähköpostien, raporttien ja muiden liiketoiminnan asiakirjojen parissa. Sen avulla käyttäjät voivat viestiä selkeämmin, tehokkaammin ja virheettömästi.
Hinta: Sapling AI tarjoaa sekä ilmaisen version että lisäominaisuuksia sisältävän maksullisen version.

Sapling AI:n vahvuudet:

 • Reaaliaikainen oikoluku: Sapling AI tunnistaa ja korjaa kielioppivirheet, kirjoitusvirheet ja muut epätarkkuudet tekstissä reaaliajassa.
 • Tekoälyperustainen kirjoitusavustus: Se ehdottaa parannuksia lauseen rakenteeseen, sanavalintoihin ja tyyliin, auttaen käyttäjiä tuottamaan vakuuttavampaa tekstiä.
 • Integraatiot suosittuihin alustoihin: Sapling AI integroituu sujuvasti useimpiin sähköpostipalveluihin, tekstinkäsittelysovelluksiin ja liiketoimintatyökaluihin.
 • Mukautuva oppiminen: Avustaja oppii ja mukautuu käyttäjän kirjoitustyyliin ja erityistarpeisiin, varmistaen henkilökohtaisesti räätälöidyn kirjoituskokemuksen.

Grammarly

Grammarly on tekoälyä hyödyntävä digitaalinen kirjoitustyökalu, joka auttaa korjaamaan kielioppivirheitä, oikolukemaan tekstiä ja ehdottamaan kirjoitustyylin parannuksia reaaliaikaisesti.

Käyttötarkoitukset: Grammarly soveltuu erilaisiin kirjoitustarpeisiin, kuten esseiden, raporttien, sähköpostien ja sosiaalisen median päivitysten oikolukuun ja paranteluun. Työkalu auttaa käyttäjiä tuottamaan selkeämpää, ymmärrettävämpää ja ammattimaisempaa tekstiä.

Hinta: Grammarly tarjoaa sekä ilmaisen perusversion että premium-version. Noin €150/vuosi hintainen Premium-versio tarjoaa laajempia kirjoitusneuvoja, kuten tyylin, rakenteen ja sanavalinnan suhteen.

Grammarly:n vahvuudet:

 • Reaaliaikainen oikoluku ja korjausehdotukset: Grammarly ehdottaa korjauksia ja parannuksia reaaliajassa, kun käyttäjä kirjoittaa, mikä auttaa välttämään yleisiä kielioppivirheitä ja kirjoitusvirheitä.
 • Syvällinen sisältöanalyysi: Premium-version avulla käyttäjät saavat syvällisempiä ehdotuksia tekstinsä rakenteesta, tyylistä ja sävystä.
 • Laajennukset ja integraatiot: Grammarly toimii laajennuksena useimmissa selaimissa ja integroituu sujuvasti useisiin suosittuihin kirjoitus- ja viestintäsovelluksiin.
 • Mukautettava sanakirja: Käyttäjät voivat lisätä omia sanojaan Grammarlyn sanakirjaan, jolloin työkalu ei merkitse niitä virheiksi tulevaisuudessa.

SurferSEO

Surfer SEO on erikoistunut hakukoneoptimoinnin (SEO) työkalu, joka hyödyntää tekoälyä auttamaan verkkosivustojen omistajia ja markkinoijia analysoimaan ja optimoimaan sivustonsa sisältöä parantaakseen näkyvyyttään hakukoneissa.

Käyttötarkoitukset: Surfer SEO tarjoaa käyttäjilleen työkaluja sivustojen SEO-analyysiin, avainsanatutkimukseen, sivuston tekniseen tarkasteluun sekä kilpailijoiden analyysiin. Se on suunniteltu auttamaan sekä aloittelevia että kokeneita SEO-asiantuntijoita.

Hinta: Surfer SEO:n hinta vaihtelee valitusta paketista ja käytettävistä ominaisuuksista riippuen. Hinnat alkavat noin €70/kk.

SurferSEO:n vahvuudet:

 • Sisällön analyysi ja auditointi: Surfer SEO skannaa ja analysoi verkkosivujen sisältöä ja ehdottaa parannuksia hakukonenäkyvyyden parantamiseksi.
 • Avainsanatutkimus: Työkalulla voi selvittää, mitkä avainsanat ovat tärkeitä tietylle toimialalle ja miten ne rankkaavat hakukoneissa.
 • Kilpailijoiden analyysi: Surfer SEO mahdollistaa kilpailijoiden sivustojen analysoinnin, jotta käyttäjät voivat ymmärtää, mitä he tekevät oikein ja missä on mahdollisuuksia erottautua.
 • Tekninen SEO-analyysi: Työkalu tarkastelee sivuston teknistä puolta, kuten latausaikoja, mobiilioptimointia ja muita tekijöitä, jotka vaikuttavat hakukonenäkyvyyteen.

Miten tekoäly muuttaa kirjoittamista tulevaisuudessa?

Tekoälyn rooli kirjoittamisessa tulee vain kasvamaan. Tulevaisuudessa saattaa olla mahdollista, että tekoäly voi tuottaa koko artikkeleita, kirjoja tai muita tekstejä ilman ihmisen apua. Samalla kirjoittajille jää enemmän aikaa keskittyä luovaan prosessiin ja ajatteluun, kun taas tekniset ja toistuvat tehtävät voidaan jättää tekoälyn hoidettavaksi.

Lopuksi, on tärkeää ymmärtää, että vaikka tekoäly voi olla tehokas työkalu, ihmisen kosketus ja ymmärrys ovat edelleen korvaamattomia. Tekoäly voi auttaa meitä tuottamaan ja parantamaan tekstiä, mutta todellinen luovuus ja inhimillinen yhteys tulevat aina olemaan keskeisiä hyvän kirjoituksen aikaansaamisessa.

Read more

Kuinka automatisoida työtehtäviä ChatGPT:n ja Zapierin avulla

Kuinka automatisoida työtehtäviä ChatGPT:n ja Zapierin avulla

Generatiivinen tekoäly jo itsessään tuo monia tapoja tehostaa työtapoja. Markkinoinnin ammattilaisena huomaan päivittäin kuinka yksinkertaisetkin tehtävät onnistuvat nopeammin ChatGPT:n avulla. Nyt katsomme hieman tarkemmin miten tekoälyn yhdistäminen ohjelmistorobotiikkaan voi viedä työn automatisaation vielä pidemmälle. Esittelemme uuden työkalun nimeltä Zapier, joka mahdollistaa ChatGPT:n yhdistämisen moniin muihin työkaluihin ja työtehtäviin

Uusi tutkimus: Suomalainen uutismedia ja generatiivisen tekoälyn tiedonlouhinta

Uusi tutkimus: Suomalainen uutismedia ja generatiivisen tekoälyn tiedonlouhinta

Harvat ChatGPT:n käyttäjät oikeasti tietävät (tai edes välittävät) mihin tietoon työkalun vastaukset perustuvat. Yksi merkittävä lähtökohta tekoälyn koulutuksessa on verkkosivustojen tiedonlouhinta, eli verkkosivustojen sisältojen automaattinen analysointi. Käydään läpi erityisesti tiedonlouhinta tekoälyn koulutuksessa ja erityisesti miten uutismediat Suomessa ovat alkaneet estämään tekoälyn koulutuksen sisällöllään. Kuinka tiedonlouhinta liittyy generatiiviseen tekoälyyn Monet

kehotesuunnittelu eli prompt engineering suomeksi

Kehotesuunnittelu (eli Prompt Engineering) ChatGPT:ssä - miten luoda tehokas tekstikehote

Generatiivinen tekoäly on tuonut tullessan täysin uusia termejä kuten kehotukset, eli englanniksi "prompts." Kehotteiden suunnittelu on taitolaji, joka vaatii sekä luovuutta että teknistä ymmärrystä. ChatGPT:n kaltaiset tekoälymallit ovat tehokkaita työkaluja, mutta niiden hyödyntäminen täysimääräisesti riippuu suuresti siitä, miten käyttäjä kommunikoi niiden kanssa. Tässä artikkelissa käymme läpi OpenAI: