Miten hyödyntää tekoälyä markkinoinnissa

Uusi tutkimus selvitää suomalaisten markkinointijohtajien näkemyksiä tekoälystä. Katso mitä voit hyödyntää markkinointisuunnitelmissasi.

Miten hyödyntää tekoälyä markkinoinnissa

Tuoreen tutkimuksen mukaan yli 50% suomalaisista markkinointijohtajista on vielä epävarmoja siitä, aikovatko he sijoittaa enemmän generatiiviseen tekoälyyn vuoden 2024 aikana.

Jos olet itse epävarma miten itse hyödynnät tekoälyä markkinoinnissa löydät tästä artikkelista viisi tehokkaaksi todettua strategiaa kasvuyhtiön näkökulmasta.

Katsotaan ensin miten markkinointitiimit Suomessa hyödyntävät generatiivista tekoälyä.

Miten tekoälyä käytetään markkinoinnissa

Tässä ovat tiivistetyt löydökset suomalaisista markkinointitiimeistä ja heidän generatiivisen tekoälyn käytöstään:

  • 84,3% käyttää generatiivista tekoälyä blogien ja nettisivujen sisällössä.
  • 80,0% hyödyntää sitä luovan ajattelun inspiraationa.
  • 60,0% soveltaa generatiivista tekoälyä sosiaalisen median sisällössä.
  • 48,6% käyttää sitä digimainonnassa.
  • 42,9% on ottanut sen käyttöön kuvien kehittämisessä.
  • 18,6% hyödyntää tekoälyä video- ja äänisisällön tuotannossa.
  • Lisäksi 22,8% raportoi käyttävänsä generatiivista tekoälyä muissa käyttötarkoituksissa.

Generatiivinen tekoäly ja markkinointi 2024 -tutkimuksen mukaan generatiivisen tekoälyn selkein yksittäinen käyttökohde on ollut verkkosivustojen sisällöntuotannon tukeminen ja luovan ajattelun inspiroiminen.

Muita yleisiä käyttötarkoituksia ovat sosiaalinen media ja digimainonta. Toistaiseksi tekoälyä hyödynnetään suhteellisen vähän kuva- tai äänisisällön tuotannossa.

Kuinka panostaa tekoälyyn markkinointisuunnitelmissa

Tekoäly ei itsessään korvaa tehokasta markkinoinnin suunnittelua ja toteutusta, mutta eri markkinoinnin osa-alueilla siitä on taatusti arvoa. Jokainen markkinoinnin asiantuntija voi itse hyödyntää tekoälyä oman työnsä tehostamiseen.

Tässä muutama yksinkertainen tapa sisällyttää markkinointisuunnitelmiisi vuodelle 2024:

  1. Panosta ihmisiin ennen työkaluja: Ennen kuin sijoitat uuteen generatiivisen tekoälyn työkaluun, kokeile erilaisia käyttötapauksia ja tekniikoita yhdessä tiimisi kanssa. Etsi tapoja vapauttaa aikaa tutkimukseen ja kokeiluun jokaiselle tiimisi jäsenelle.
  2. Kokeile ennen kuin ostat: Suomalaiset markkinointitiimit käyttävät jo yli 40 erilaista maksullista generatiivisen tekoälyn työkalua. Useimmat työkalut tarjoavat joko ilmaisen kokeilujakson tai kuukausitilauksen. Testaa useampaa kuin yhtä työkalua jokaisessa kategoriassa nähdäksesi, mikä sopii parhaiten tiimisi tarpeisiin.
  3. Älä säästä ChatGPT:n kuluissa: Tällä hetkellä ChatGPT Plus maksaa vain 20 euroa kuukaudessa per käyttäjä, mutta vain 61% suomalaisista markkinointitiimeistä hyödyntää sen edistyneempiä ominaisuuksia. Vaikka et käyttäisikään ChatGPT:tä laajasti CMO:n roolissasi, anna jokaiselle tiimisi jäsenelle mahdollisuus lisenssiin. Se on nopeasti 1000-kertaisesti investoinnin arvoinen.
  4. Ota mukaan kumppanisi: Valtaosa suomalaisista markkinointijohtajista odottaa, että heidän markkinointitoimisto- ja freelance-kumppaninsa käyttävät aktiivisesti generatiivista tekoälyä palvelutarjonnassaan. Haasta kumppanisi olemaan avoimia siitä, miten he käyttävät generatiivistä tekoälyä ja miten voitte yhdessä löytää enemmän arvoa vuonna 2024.
  5. Pidä suunnitelmat ja budjetit joustavina: Yli 85% markkinointitiimeistä Suomessa käyttää jo generatiivista tekoälyä tekstipohjaisessa sisällön luomisessa, kuten verkkosivujen tekstikirjoituksessa. Jos haluat pysyä trendien edellä vuonna 2024, tutki nousevia vaihtoehtoja, kuten kuvan- ja videonmuokkaustyökaluja.

Generatiivinen tekoäly ja markkinointi 2024 -tutkimus valottaa generatiivisen tekoälyn merkitystä suomalaisille markkinointiammattilaisille, tarjoten samalla konkreettisia suosituksia tekoälyn hyödyntämiseksi markkinoinnissa.

Vuosi 2024 näyttää tuovan mukanaan uusia haasteita ja mahdollisuuksia, mutta yksi asia on varma: generatiivinen tekoäly on täällä pysyäkseen ja muokkaamassa tapaamme tehdä markkinointia.

Read more

Tekoäly Googlen hakoneessa - tämä on AI Overviews

Hiljattain Google ilmoitti, että generatiivinen tekoäly tulee entistä näkyvämmin esille hakutuloksissa AI Overviews -nimisen toiminnon avulla. Jatkossa voit itsekin nähdä hakutulosten yläpuolella lyhyitä luotuja koosteita, jotka ovat generoitu Googlen oman Gemini-kielimallin avulla. AI Overviews perustuu Googlen aikaisemmin julkaisemiin Search Generative Experience -kokeiluihin, missä eri tavoin generatiivisia hakutuloksia on testattu ja

Kuinka automatisoida työtehtäviä ChatGPT:n ja Zapierin avulla

Kuinka automatisoida työtehtäviä ChatGPT:n ja Zapierin avulla

Generatiivinen tekoäly jo itsessään tuo monia tapoja tehostaa työtapoja. Markkinoinnin ammattilaisena huomaan päivittäin kuinka yksinkertaisetkin tehtävät onnistuvat nopeammin ChatGPT:n avulla. Nyt katsomme hieman tarkemmin miten tekoälyn yhdistäminen ohjelmistorobotiikkaan voi viedä työn automatisaation vielä pidemmälle. Esittelemme uuden työkalun nimeltä Zapier, joka mahdollistaa ChatGPT:n yhdistämisen moniin muihin työkaluihin ja työtehtäviin

Uusi tutkimus: Suomalainen uutismedia ja generatiivisen tekoälyn tiedonlouhinta

Uusi tutkimus: Suomalainen uutismedia ja generatiivisen tekoälyn tiedonlouhinta

Harvat ChatGPT:n käyttäjät oikeasti tietävät (tai edes välittävät) mihin tietoon työkalun vastaukset perustuvat. Yksi merkittävä lähtökohta tekoälyn koulutuksessa on verkkosivustojen tiedonlouhinta, eli verkkosivustojen sisältojen automaattinen analysointi. Käydään läpi erityisesti tiedonlouhinta tekoälyn koulutuksessa ja erityisesti miten uutismediat Suomessa ovat alkaneet estämään tekoälyn koulutuksen sisällöllään. Kuinka tiedonlouhinta liittyy generatiiviseen tekoälyyn Monet