Tekoäly ja työn automatisointi

Yhdistämällä tekoälyn ja automaatiotyökalut voit saada enemmän tehoä työn tehokkuudesta. Vertaile kahdekan suosittua työkalua.

Tekoäly ja työn automatisointi

Tehokkuus ja automatisointi ovat nykypäivän työelämän kulmakiviä. Automaatio on muuttanut tapaamme suorittaa rutiininomaisia tehtäviä, säästäen arvokasta aikaa ja resursseja. Esittelemme kahdeksan kehittyneintä automaatiotyökalua, jotka tarjoavat vallankumouksellisia ratkaisuja liiketoiminnan tehostamiseen.

Mitä on työn automaatio?

Työn automaatio viittaa prosessiin, jossa ihmisen suorittamaa työtä korvataan koneiden, ohjelmistojen tai robotiikan suorittamalla työllä. Tämä muutos on mahdollista teknologian kehittymisen myötä, jolloin tekoäly, koneoppiminen ja muut älykkäät teknologiat ottavat hoitaakseen tehtäviä, jotka aiemmin vaativat ihmisen kognitiivisia tai fyysisiä kykyjä.

Työn automaation tavoitteena on usein tehostaa prosesseja, vähentää virheitä, säästää kustannuksia ja vapauttaa ihmiset rutiininomaisista tai vaarallisista tehtävistä, jolloin he voivat keskittyä korkeamman tason tai luovempiin toimiin. Automatisaatio vaikuttaa laajalti eri toimialoihin, mukaan lukien valmistus, hallinto, logistiikka ja asiakaspalvelu, ja se muuttaa merkittävästi työmarkkinoiden rakennetta ja vaatimuksia.

Kahdeksan suosittua työkalua työn automaatioon

suositut työn automaation tekoäly työkalut

UiPath

UiPath on johtava ohjelmistorobotiikan alusta, joka mahdollistaa monimutkaisten prosessien automatisoinnin.

UiPath käyttää tekoälyä prosessien automatisoinnissa niin sanotun ohjelmistorobotiikan avulla. Se oppii käyttäjien toistamia prosesseja ja tehtäviä ja automatisoi niitä tekoälyn ja koneoppimisen algoritmeja hyödyntäen.

Verkkosivut: https://www.uipath.com

Hinta: UiPath:ia voi hyödyntää ilmaiseksi yksityiskäyttöön. Yritys tarjoaa räätälöidyn hinnoittelun yrityksen tarpeiden mukaan.

UiPathin parhaat ominaisuudet:

 • Visuaalinen työnkulun suunnittelu
 • AI-pohjainen prosessien analysointi
 • Laaja integraatiomahdollisuuksien kirjo
 • Käyttäjäystävällinen ja intuitiivinen käyttöliittymä

IFTTT (If This Then That)

IFTTT on automaatiotyökalu, joka yhdistää eri sovellukset ja laitteet luoden niiden välille älykkäitä toimintoja ja ehtoja.

IFTTT hyödyntää tekoälyä luodessaan yksinkertaisia ehtopohjaisia komentoja, jotka liittävät eri sovellukset ja laitteet toisiinsa. Vaikka se ei käytä syvää tekoälyä, se mahdollistaa älykkäitä toimintoja, jotka perustuvat "jos tämä, niin tuo" -logiikkaan.

Verkkosivut:https://ifttt.com

Hinta: IFTTT tarjoaa ilmaisen perustason ja maksullisen Pro-tason lisäominaisuuksilla noin 2-5 Euron kuukausihintaan.

IFTTT:n parhaat ominaisuudet:

 • Helppo käyttöliittymä toimintojen luomiseen
 • Laaja yhteensopivuus eri sovellusten ja laitteiden kanssa
 • Henkilökohtainen ja yrityskäyttöön soveltuva
 • Vahvat yhteisölliset ominaisuudet

Zapier

Zapier mahdollistaa sovellusten välisen automatisoinnin, tehostaen työnkulkuja ja säästäen arvokasta aikaa.

Zapier käyttää tekoälyä optimoidakseen työnkulkuja automatisoimalla toistuvia tehtäviä sovellusten välillä. Se käyttää algoritmista oppimista ymmärtääkseen paremmin käyttäjien toistuvia prosesseja ja tehdäkseen ehdotuksia työnkulun parantamiseksi.

Verkkosivut: https://zapier.com/

Hinta: Zapierin käyttö alkaa ilmaisesta perusversiosta ja laajenee yritystason paketteihin, jotka voivat vaihdella 20 - 65 Euroa per kuukausi tai vielä enemmän suuryrityksille.

Zapierin parhaat ominaisuudet:

 • Yli 3,000 sovelluksen yhteensopivuus
 • Monimutkaisten työnkulkujen automatisointi
 • Intuitiivinen käyttöliittymä
 • Voimakkaat työkalut tehtävien hallintaan

Hugging Face

Hugging Face on tekoälyyn keskittyvä alusta, joka tarjoaa kehittäjille työkaluja koneoppimismallien kouluttamiseen ja käyttöön.

Hugging Face tarjoaa avoimen lähdekoodin työkaluja koneoppimisen malleihin, jotka ovat tekoälyä käyttävien sovellusten ytimessä. Se keskittyy erityisesti luonnollisen kielen käsittelyyn ja mahdollistaa kehittäjille pääsyn edistyneisiin tekoälymalleihin.

Verkkosivut: https://huggingface.co

Hinta: Hugging Face tarjoaa sekä ilmaisia että maksullisia vaihtoehtoja, riippuen käyttöasteesta, käyttäjien ja vaadituista ominaisuuksista.

Hugging Face:n parhaat ominaisuudet:

 • Helppokäyttöinen koneoppimisen mallien kirjasto
 • Yhteisön tukema kehitysympäristö
 • Tehokkaat työkalut mallien kouluttamiseen ja arviointiin
 • Yhteensopivuus suosittujen ohjelmointikielten kanssa

Robocorp

Robocorp on ohjelmistorobotiikan alusta (RPA), joka hyödyntää avoimen lähdekoodin teknologioita prosessien automatisointiin.

Robocorp Re:Mark työkalu käyttää generatiivista tekoälyä automatisoidakseen rutiininomaisia työtehtäviä avoimen lähdekoodin ohjelmistorobotiikan avulla.

Verkkosivut: https://robocorp.com

Hinta: Robocorp tarjoaa muunneltavan hinnoittelumallin, joka sopeutuu käyttömäärän mukaan. Työkalua voi kokeilla ilmaiseksi. Yrityshinnat vaihtelevat 100 Eurosta 400 Euroon per kuukausi. Suuryrityksille on oma hinnoittelumalli.

Robocorpin suosituimmat ominaisuudet:

 • Avoimen lähdekoodin ohjelmistorobotiikka
 • Joustava ja skaalautuva alusta
 • Yksinkertainen prosessien siirto pilveen
 • Laaja kirjasto valmiita automaatioita

Notion

Notion on monipuolinen työkalu, joka yhdistää muistiinpanot, tehtävälistat, tietokannat ja projektinhallinnan yhteen käyttöliittymään.

Notion AI käyttää tekoälyä järjestämään ja suosittelemaan tietosisältöä käyttäjille. Esimerkiksi se voi tulkita tekstin sisältöä tai ehdottaa parannuksia sisältöön.

Verkkosivut: https://www.notion.so

Hinta: Notionin hinnoittelu vaihtelee ilmaisesta versiosta yritystason paketteihin. Ilmaisversion lisäksi hinnat pienyrityksille vaihtelevat 8-15 Euroa per käyttäjä per kuukausi. Suuremmille yrityksille on yksilöity hinnottelu.

Notionin parhaat ominaisuudet:

 • Monikäyttöinen käyttöliittymä
 • Joustavat ja muokattavat mallit
 • Tehokas työkalu tiimityöskentelyyn
 • Integroituu sujuvasti muihin sovelluksiin

Bardeen

Bardeen on automatisaatiotyökalu, joka tekee toistuvista tehtävistä nopeita makroja, säästäen aikaa ja vaivaa.

Bardeen käyttää tekoälyä tunnistaakseen käyttäjän toistuvat toiminnot ja automatisoidakseen niitä makroina, säästäen näin käyttäjän aikaa ja parantaen työtehokkuutta

Verkkosivut: https://www.bardeen.ai

Hinta: Bardeenin hintatiedot määräytyvät käytön mukaan, ja se tarjoaa sekä ilmaisen että premium-version. Hinnat alkavat 10 Eurosta per kuukausi.

Bardeenin parhaat ominaisuudet:

 • Käyttäjäystävällinen makrojen luonti
 • Sisäänrakennettuja automaatiokaavoja
 • Sopii monenlaiseen käyttöön
 • Integroituu saumattomasti selaimen kanssa

Reply.io

Reply.io on myyntiautomaatiotyökalu, joka auttaa luomaan ja optimoimaan myyntikampanjoita tekoälyn avulla.

Reply.io hyödyntää tekoälyä parantaakseen myyntikampanjoiden tehokkuutta. Se käyttää koneoppimista ja automatisoitua päätöksentekoa auttaakseen käyttäjiä luomaan personoituja viestintästrategioita ja analysoimaan niiden suorituskykyä.

Verkkosivut: https://reply.io

Hinta: Reply.io tarjoaa monipuolisia hinnoitteluvaihtoehtoja riippuen käyttäjän tarpeista. Yrityksille tuote maksaa noin 60 - 90 Euroa per käyttäjä per kuukausi.

Reply.io:n parhaat ominaisuudet:

 • Älykäs sähköpostikampanjoiden hallinta
 • Henkilökohtaisten viestien automatisointi
 • Tehokas analytiikka ja raportointi
 • Integroitavuus muihin myyntityökaluihin

Summa summarum

Tekoäly on jo tullut osaksi useita työn automatisoinnin työkaluja. Kun yhdistämme nämä työkalut arkipäivän työskentelyymme, voimme saavuttaa merkittäviä parannuksia tehokkuudessa ja tuottavuudessa. Automaation ja tekoälyn avulla voimme vapauttaa aikaa luovuudelle ja strategiselle suunnittelulle, mikä on korvaamatonta nykyaikaisessa liiketoiminnassa.

Read more

Kuinka automatisoida työtehtäviä ChatGPT:n ja Zapierin avulla

Kuinka automatisoida työtehtäviä ChatGPT:n ja Zapierin avulla

Generatiivinen tekoäly jo itsessään tuo monia tapoja tehostaa työtapoja. Markkinoinnin ammattilaisena huomaan päivittäin kuinka yksinkertaisetkin tehtävät onnistuvat nopeammin ChatGPT:n avulla. Nyt katsomme hieman tarkemmin miten tekoälyn yhdistäminen ohjelmistorobotiikkaan voi viedä työn automatisaation vielä pidemmälle. Esittelemme uuden työkalun nimeltä Zapier, joka mahdollistaa ChatGPT:n yhdistämisen moniin muihin työkaluihin ja työtehtäviin

Uusi tutkimus: Suomalainen uutismedia ja generatiivisen tekoälyn tiedonlouhinta

Uusi tutkimus: Suomalainen uutismedia ja generatiivisen tekoälyn tiedonlouhinta

Harvat ChatGPT:n käyttäjät oikeasti tietävät (tai edes välittävät) mihin tietoon työkalun vastaukset perustuvat. Yksi merkittävä lähtökohta tekoälyn koulutuksessa on verkkosivustojen tiedonlouhinta, eli verkkosivustojen sisältojen automaattinen analysointi. Käydään läpi erityisesti tiedonlouhinta tekoälyn koulutuksessa ja erityisesti miten uutismediat Suomessa ovat alkaneet estämään tekoälyn koulutuksen sisällöllään. Kuinka tiedonlouhinta liittyy generatiiviseen tekoälyyn Monet

kehotesuunnittelu eli prompt engineering suomeksi

Kehotesuunnittelu (eli Prompt Engineering) ChatGPT:ssä - miten luoda tehokas tekstikehote

Generatiivinen tekoäly on tuonut tullessan täysin uusia termejä kuten kehotukset, eli englanniksi "prompts." Kehotteiden suunnittelu on taitolaji, joka vaatii sekä luovuutta että teknistä ymmärrystä. ChatGPT:n kaltaiset tekoälymallit ovat tehokkaita työkaluja, mutta niiden hyödyntäminen täysimääräisesti riippuu suuresti siitä, miten käyttäjä kommunikoi niiden kanssa. Tässä artikkelissa käymme läpi OpenAI: