Näin voit puhua ChatGPT:n kanssa suomea

ChatGPT:n keskustelubotti on nyt saatavilla suomen kielellä iOS- ja Android-sovelluksissa.

Näin voit puhua ChatGPT:n kanssa suomea

Viime aikoina ChatGPT ja sen taustayhtiö OpenAI on ollut toistuvasti uutisissa useista eri syistä. Yksi vähemmän huomiota saanut tuore uutinen on, että ChatGPT:n kanssa voi nyt puhua oman kännykän avulla vaikkapa suomeksi.

Mikä on puhetunnisteinen ChatGPT?

Maksullisessa ChatGPT Plus -palvelussa on jo useamman kuukauden ajan ollut käytössä lisäominaisuus, joka on mahdollistanut luonnolliset puhekeskustelut ChatGPT:n kanssa iOS tai Android-mobiilisovellusten avulla. Nyt tämä ominaisuus on kaikkien käyttäjien saatavilla.

Käytännössä ChatGPT:n mobiilisovellukset sisältävät puhetunnistusteknologiaa, joka pystyy ymmärtämään käyttäjän käyttämiä sanoja ja antaa myös vastauksia puhesyntetisaattorin avulla. Toisin sanoen voit puhua ChatGPT:n kanssa vaikka suomea aivan samalla tavalla kuin puhuisit kaverin kanssa puhelimessa.

Kuinka luonnollista on ChatGPT:n puhe?

ChatGPT:n puhesynteettisaattori ei kuullosta koneelta. Se pysähtyy hetkeksi miettimään, korostaa tiettyjä sanojen tavuja, tai vastaa kysymyksiin omilla kysymyksillä. Englanninkielisissä keskusteluissa voi olla jopa vaikeata havaita, että kyseessä ei ole ihminen.

Lisäksi käyttäjät voivat valita haluamansa mieheltä tai naiselta kuullostavan äänihahmon eri vaihtoehdoista kuten "Ember," "Sky," "Juniper," "Breeze," tai "Cove." Näistä vaihtoehdoista "Sky" kuullostaa hämmentävän paljon Scarlett Johanssonin tekoälyhahmon ääntä elokuvassa Her.

Lähde: "Her" Warner Bros, 2013

ChatGPT:n keskusteluissa voidaan tekstikehotteiden tavoin syventyä tiettyyn aiheeseen jatkokysymyksillä, tai hyppiä aiheesta toiseen. Suurin rajoite on, että ChatGPT:n hyödyntämä tieto ei ole täysin reaaliaikaista, joten esimerkiksi säästä ei kannata kysyä tuoreita havaintoja.

ChatGPT opettelee vielä suomea

Kun käyt keskustelua ChatGPT:n kanssa voit myös vaihtaa puhekieltä esimerkiksi englannista suomeksi. ChatGPT havaitsee nopeasti, että käyttäjän puhekieli muuttuu ja voi pyytäessä myös antaa vastauksia muilla kielillä. Voit esimerkiksi pyytää sitä lausumaan runon tekoälyn nopeasta kehityksestä kiinaksi.

ChatGPT:n puhetunnistin ymmärtää jo melko hyvin suomeksi annettuja kysymyksiä ja käskyjä. Testatessa ominaisuutta useamman päivän ajan vain pariin otteeseen vastaan englanninkielinen vastaus "en ymmärrä kysymystä." Testijakson keskusteluissa ei myöskään tullut vastaan selkeitä kielioppivirheitä.

ChatGPT:n puhesyntetisaattori ei vielä kuulosta täysin luonnolliselta puhuessaan suomea. Esimerkiksi "Sky" -äänihahmon vahva amerikkalainen aksentti kuullosti hieman oudolta ja konemaiselta tavuttaessaan pitkiä suomenkielisiä sanoja.

Kuinka keskustelet ChatGPT:n kanssa

ChatGPT:n puhetoiminnot ovat nyt keskeisiä omisaisuuksia ChatGPT:n iOS- ja Android-sovelluksia.

  • Voit aloittaa uuden keskustelun yksinkertaisesti painamalla kuuloke-näppäintä ChatGPT:n iOS- tai Android-sovelluksen sisällä.
  • Ensimmäisen keskustelun yhdeydessä voit valita sopivimman äänihahmon viidestä eri vaihtoehdosta.
  • Keskustelun voi lopettaa painamalla "X" näppäintä ruudulla. Tämän jälkeen keskustelun tekstitallenne löytyy omasta keskusteluhistoriasta.

Summa summarum

ChatGPT:n hiljattain lanseerattu puhetunnistusteknologia mahdollistaa jo nyt puhekeskustelut generatiivisen tekoälyn kanssa. Sen myötä kun GPT:n kaltaiset suuret kielimallit edistyvät, voimme odottaa monipuolisempia ja luonnollisempia keskusteluja eri kielillä.

Read more

Tekoäly Googlen hakoneessa - tämä on AI Overviews

Hiljattain Google ilmoitti, että generatiivinen tekoäly tulee entistä näkyvämmin esille hakutuloksissa AI Overviews -nimisen toiminnon avulla. Jatkossa voit itsekin nähdä hakutulosten yläpuolella lyhyitä luotuja koosteita, jotka ovat generoitu Googlen oman Gemini-kielimallin avulla. AI Overviews perustuu Googlen aikaisemmin julkaisemiin Search Generative Experience -kokeiluihin, missä eri tavoin generatiivisia hakutuloksia on testattu ja

Kuinka automatisoida työtehtäviä ChatGPT:n ja Zapierin avulla

Kuinka automatisoida työtehtäviä ChatGPT:n ja Zapierin avulla

Generatiivinen tekoäly jo itsessään tuo monia tapoja tehostaa työtapoja. Markkinoinnin ammattilaisena huomaan päivittäin kuinka yksinkertaisetkin tehtävät onnistuvat nopeammin ChatGPT:n avulla. Nyt katsomme hieman tarkemmin miten tekoälyn yhdistäminen ohjelmistorobotiikkaan voi viedä työn automatisaation vielä pidemmälle. Esittelemme uuden työkalun nimeltä Zapier, joka mahdollistaa ChatGPT:n yhdistämisen moniin muihin työkaluihin ja työtehtäviin

Uusi tutkimus: Suomalainen uutismedia ja generatiivisen tekoälyn tiedonlouhinta

Uusi tutkimus: Suomalainen uutismedia ja generatiivisen tekoälyn tiedonlouhinta

Harvat ChatGPT:n käyttäjät oikeasti tietävät (tai edes välittävät) mihin tietoon työkalun vastaukset perustuvat. Yksi merkittävä lähtökohta tekoälyn koulutuksessa on verkkosivustojen tiedonlouhinta, eli verkkosivustojen sisältojen automaattinen analysointi. Käydään läpi erityisesti tiedonlouhinta tekoälyn koulutuksessa ja erityisesti miten uutismediat Suomessa ovat alkaneet estämään tekoälyn koulutuksen sisällöllään. Kuinka tiedonlouhinta liittyy generatiiviseen tekoälyyn Monet