101 tehokasta ChatGPT-kehotetta (eli promptia)

Kehotteet ovat olennainen osa generatiivisen tekoälyn keskustelubotteja kuten ChatGPT:ta. Opi luomaan tehokkaita kehotteita.

101 tehokasta ChatGPT-kehotetta (eli promptia)

Generatiivisen tekoälyn työkalut kuten ChatGPT voivat tarjota hämmästyttävän älykkäitä vastauksia erillaisiin kysymyksiin, tehtäviin ja haasteisiin. Vastausten laatu kuitenkin perustuu pitkälti kysymysten, eli kehotteiden, laatuun.

Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka voit hyödyntää ChatGPT:n tarjoamia kehotteita tehokkaasti. Jos olet jo kokenut ChatGPT:n käyttäjä, voit hypätä suoraan sinulle sopivaan kohtaan.

Esimerkkejä tehokkaista ChatGPT -kehotteista:

ChatGPT:n perusteet ja sen hyödyntäminen

Ensimmäinen askel ChatGPT:n hyödyntämisessä on ymmärtää, kuinka se toimii. ChatGPT:n taustalla on suuri kielimalli, joka on koulutettu suurilla tekstimassoilla ja datan määrällä. Se pystyy tuottamaan tekstiä, joka jäljittelee ihmisen kirjoittamaa tekstiä. Tämän kyvyn ansiosta se voi toimia monissa eri rooleissa, kuten asiakaspalvelun avustajana, koodarin apulaisena tai vaikkapa copywriterina.

ChatGPT:ssa yksi keskustelu voi sisältää useita jatkokysymyksiä, tai voit viitata kehotteissa keskustelun aikasempiin kysymyksiin. Esimerkiksi, voit jatkokysymyksessä pyytää "tarkenna aikasempaa vastaustasi..." ja ChatGPT ymmärtää tämän kontekstin osana keskustelua.

Jokainen keskustelusi ChatGPT:n kanssa tallentuu omalle tililesi, mutta ChatGPT ei viittaa vastauksissa aikaisempiin keskusteluihin tai kysymyksiisi. Näin ollen paras tapa hallinnoida ChatGPT-tiliäsi on ryhmitellä kehotteet tiettyjen aihepiirikeskustelujen ympärille.

Kehotteiden käyttöönotto

Kehotteet, eli englanniksi promptit, ovat komentoja tai pyyntöjä, jotka ohjaavat ChatGPT:tä tuottamaan tietynlaista sisältöä.

Kehote on yksinkertaisesti lause tai kysymys, jonka annat mallille, ja malli vastaa siihen parhaalla mahdollisella tavalla. Kehotteen avulla voit pyytää mallia kirjoittamaan tarinoita, vastaamaan kysymyksiin, luomaan sisältöä tietyssä muodossa ja paljon muuta. Kaikki riippuu siitä, miten muodostat kehotteen.

Esimerkki kehotteesta:

"Olet [Leipuri], luo resepti korvapuustin leipomiseen. Sisällä ohjeet ja ainekset."

Kun hallitset kehotteiden käytön, voit saada ChatGPT:n tuottamaan juuri sellaista sisältöä kuin haluat. Voit hetkessä omaksua erilaisia rooleja ja saada inspiraatiota niin työn haasteisiin kuin arjen rutiineihin.

Kehotteita voi myös jatkokehittää osana ChatGPT-keskustelua. Jos et ole tyytyväinen esimmäiseen vastaukseesi, voit pyytää korjauksia tai lisätietoa.

Kuinka muodostaa tehokas ChatGPT-kehote

Tehokas kehote sisältää vähintään kolme elementtiä: roolin, tehtävän ja sisällön muodon tai lopputuloksen.

Rooli voi olla mikä tahansa ymmärrettävä hahmo tai henkilötyyppi, esimerkiksi "toimitusjohtaja," "myynnin asiantuntija," tai "huippu-urheilija."

Tehtävä on mitä haluat ChatGPT:n suorittavan, oli se sitten lyhyt vastaus kysymykseen, resepti kokkaamiseen, tai vaikkapa kokonainen blogiartikkeli.

Sisällön muoto vaikuttaa olennaisesti kehotteen lopputulokseen. ChatGPT voi esimerkiksi tuottaa kuvia, tekstiä tai jopa HTML-koodia riippuen siitä, mitä muotoa vastaukselle kehotteessa pyydetään.

Hyödynnä myös kehotemuokkaimet

Kehotemuokkaimet ovat tiettyjä ohjeita tai lisäyksiä, joita voit sisällyttää kysymykseesi ohjaamaan tekoälyn tuottamaan vastauksia tietyllä tavalla tai muodossa. Nämä muokkaimet voivat hienosäätää vastauksen luonnetta, sävyä, yksityiskohtaisuutta tai rakennetta.

Tässä on joitakin suosittuja kysymysmuokkaimia ja esimerkkejä kustakin:

Sävymuokkaimet - Nämä vaikuttavat vastauksen tunnesävyyn tai muodollisuuteen.

Esimerkki: "Kirjoita kohtelias muistutusviesti erääntyneestä laskusta." > Muokkain: "kohtelias"

Muotomuokkaimet - Nämä määrittelevät vastauksen rakenteen tai muodon, kuten esseet, listat tai dialogit.

Esimerkki: "Selitä vesikierto runon muodossa." > Muokkain: "runo"

Sisällön Tarkkuuden Muokkaimet - Nämä määräävät vastauksen yksityiskohtien tai monimutkaisuuden tasoa.

Esimerkki: "Anna minulle lyhyt yleiskuvaus Ranskan vallankumouksesta." > Muokkain: "lyhyt yleiskuvaus"

Kontekstimuokkaimet - Nämä antavat taustatietoja tai asetuksen, jonka tekoälyn tulee ottaa huomioon.

Esimerkki: "Kuvaile terveydenhuollon ammattilaisena säännöllisen liikunnan hyötyjä." > Muokkain: "terveydenhuollon ammattilaisena"

Tarkoitusmuokkaimet - Nämä ilmoittavat pyynnön tarkoituksen, kuten vakuuttamisen, tiedottamisen tai viihdyttämisen.

Esimerkki: "Kirjoita vakuuttava kappale uusiutuvan energian tärkeydestä." > Muokkain: "vakuuttava"

Luovan Suunnan Muokkaimet - Nämä ohjaavat tekoälyä kohti tiettyä luovaa lähestymistapaa tai tyyliä.

Esimerkki: "Kerro pelottava tarina hylätyssä kartanossa." > Muokkain: "pelottava"

Tyylimuokkaimet - Nämä pyytävät tekoälyn tuottamaan sisältöä tietyllä kirjoitustyylillä, kuten humoristinen, ammatillinen tai rento.

Esimerkki: "Kirjoita humoristinen kuvaus kissan päivästä elämässä." > Muokkain: "humoristinen"

Näkökulmamuokkaimet - Nämä määrittävät narratiivisen perspektiivin, kuten ensimmäisen persoonan, toisen persoonan tai kolmannen persoonan.

Esimerkki: "Kirjoita päiväkirjamerkintä avaruustutkijan näkökulmasta." > Muokkain: "päiväkirjamerkintä"

Kielimuokkaimet - Nämä kertovat tekoälyn tuottavan sisällön tietyllä kielellä.

Esimerkki: "Cómo describirías un atardecer romántico en español?" > Muokkain: "en español"

Aikamuokkaimet - Nämä asettavat aikakehyksen sisällölle tai vastaukselle.

Esimerkki: "Millainen työpäivä voisi olla vuonna 2050?" > Muokkain: "vuonna 2050"

Muutamia nyrkkisääntöjä tehokkaista kehotteista

Kehotteiden tulee olla selkeitä ja yksityiskohtaisia. Sen sijaan, että antaisit ChatGPT:lle epämääräisen kehotteen, kuten "kirjoita artikkeli", voit ohjata sitä tarkemmin esimerkiksi näin: "Kirjoita 1000 sanan pituinen, hakukoneoptimoiduilla avainsanoilla rikastettu artikkeli aiheesta 'kuinka hyödyntää kehotteita ChatGPT:ssa'."

 • Käytä selkeitä lauseita: Kirjoita kehotteet lyhyesti ja ytimekkäästi. Mitä selkeämmin ilmaiset itsesi, sitä paremmin ChatGPT ymmärtää sinua.
 • Hyödynnä jatkokysymyksiä: Jos et saa haluamaasi vastausta, tarkenna kysymystäsi uusilla kehotteilla.
 • Rajaa vastauksia: Voit rajoittaa vastauksen pituutta tai määrittää tietyn formaatin, jotta saat haluamasi tuloksen. Esimerkiksi voit pyytää vastauksen lauseen tai kappaleen muodossa.
 • Hyödynnä monipuolisuutta: ChatGPT pystyy tuottamaan monenlaista sisältöä, kuten artikkeleita, runoja, tarinoita ja koodia. Älä pelkää kokeilla erilaisia pyyntöjä ja nähdä, mitä malli pystyy tuottamaan.
 • Tarkista vastaukset: Vaikka ChatGPT on monissa tapauksissa erittäin innokas vastaamaan, se voi joskus antaa virheellisiä tai harhaanjohtavia vastauksia. Jos käytät ChatGPT:tä työtehtäviin, varmista aina tiedon oikeellisuus muista lähteistä.

Markkinointi

ChatGPT voi mukautua helposti erilaisiin markkinoinnin tehtäviin ja sisällönkehityksen muotoihin.

 1. "Olet brändistrategi. Laadi runko 10 sivun e-kirjalle, joka käsittelee 'Henkilöbrändäyksen merkitystä urakehityksessä'."
 2. "Olet verkkosisällön tuottaja. Tuota 1500 sanan blogiartikkeli aiheesta 'Digitaalisen markkinoinnin trendit 2023 Suomessa'."
 3. "Olet markkinointianalyytikko. Tee syvällinen analyysi 'Kuluttajien online-ostokäyttäytymisen muutoksista pandemian jälkeen' 20 dioon PowerPoint-esityksenä."
 4. "Olet SEO-asiantuntija. Ehdota ja perustele 15 avainsanan sisältöstrategiaa blogillemme aiheesta 'Kestävä muoti'."
 5. "Olet sosiaalisen median manageri. Kehitä yksityiskohtainen 30 päivän sisältökalenteri Twitteriin uuden videopelilanseerauksen tehostamiseksi."
 6. "Olet mainostaja. Kirjoita houkutteleva ja myyvä 500 sanan tuotekuvaus uudelle luksuskosmetiikkasarjalle."
 7. "Olet sähköpostimarkkinoinnin asiantuntija. Suunnittele viiden sähköpostin automaatioviestiketju uuden asiakkuuden hankintaa varten."
 8. "Olet graafinen suunnittelija. Luo infograafi, joka esittää '5 tapaa integroida keinoäly markkinointistrategiaan'."
 9. "Olet tapahtumamarkkinoija. Laadi suunnitelma ja markkinointimateriaalit virtuaalisen B2B-konferenssin promoamiseksi."
 10. "Olet sisältömarkkinoija. Kirjoita sarja viittä blogipostausta, jotka kertovat 'Yrityksen vastuullisuuden merkityksestä kuluttajalle'."
 11. "Olet videomarkkinoija. Käsikirjoita ja kuvaussuunnittele kolmeminuuttinen mainosvideo, joka esittelee uuden urheiluvarusteen."
 12. "Olet tutkimusmarkkinoija. Laadi kyselytutkimus asiakkaidemme tyytyväisyydestä ja tuotekäytöstä."
 13. "Olet digitaalinen markkinoija. Suunnittele ja toteuta A/B-testikampanja verkkosivustomme laskeutumissivulle."
 14. "Olet brändiambassadööri. Kirjoita vaikuttajan puolesta 10 viestiä, joissa he suosittelevat tuotettamme sosiaalisen median alustoilla."
 15. "Olet PR-asiantuntija. Laadi median edustajille pressitiedote yhtiömme viimeisimmästä kestävän kehityksen aloitteesta."
 16. "Olet sisältöstrategi. Luo yksityiskohtainen opas 'Miten rakentaa tehokas sisältöstrategia pienille yrityksille'."
 17. "Olet markkinointianalytiikan asiantuntija. Luo suunnitelma kuinka konversioseurantaa voi hyödyntää Google Anayticsissa."
 18. "Olet yhteisömanageri. Kehitä suunnitelma aktiivisen ja osallistuvan yhteisön rakentamiseksi brändimme ympärille Facebookissa."
 19. "Olet markkinointiassistentti. Tee kilpailijoiden vertailuanalyysi yrityksistä A, B ja C. Sisällä jokaiseen vahvuudet ja heikkoudet."
 20. "Olet digitaalisen liiketoiminnan asiantuntija. Laadi ehdotus 'Omnikanavastrategian hyödyntämisestä kasvattamaan myyntiä'."

Myynti

Generatiivinen tekoäly voi säästää myyjien aikaa ja resursseja.

 1. "Olet myyntipäällikkö, kehitä viisi erilaista sähköpostin otsikkoa, jotka herättävät kiinnostuksen tilinpito-ohjelmistoa kohtaan."
 2. "Olet aluemyyntijohtaja, laadi strategia asiakastapaamisten lisäämiseksi 20% kolmen kuukauden aikana."
 3. "Olet B2B-myyntiedustaja, luo kymmenen kysymyksen lista potentiaalisille asiakkaille palvelumme arvon selvittämiseksi."
 4. "Olet asiakassuhdepäällikkö, suunnittele asiakasuskollisuusohjelma, joka palkitsee toistuvat ostot."
 5. "Olet myyntineuvottelija, kirjoita kolme eri sähköpostimallia uusien liidien houkuttelemiseksi esittelyyn."
 6. "Olet myynnin sisällöntuottaja, tuota informatiivinen ja vakuuttava tuote-esite uudesta ohjelmistopäivityksestä."
 7. "Olet myyntitiimin kouluttaja, kehitä työpajan runko 'Ratkaisumyynnin tekniikoista' myyntitiimille."
 8. "Olet palvelumyyjä, muotoile tehokas myyntipuhe puhelinmyyntiä varten uudelle terveyssovellukselle."
 9. "Olet myyntikanavien kehittäjä, esitä suunnitelma digitaalisten myyntikanavien monipuolistamiseksi."
 10. "Olet myyntianalyytikko, laadi viikoittainen raporttipohja myyntitiimin suorituskyvyn seurantaan."
 11. "Olet myyntiassistentti, kehitä LinkedIn-prospektointistrategia ohjelmistoalan ammattilaisille."
 12. "Olet myyntiedustaja, kirjoita yksityiskohtainen vastaus sähköpostitiedusteluun tuotetiedustelusta."
 13. "Olet asiakkuuspäällikkö, suunnittele räätälöity koulutusohjelma avainasiakkaille tuotteen tehokkaasta käytöstä."
 14. "Olet myyntiprosessin asiantuntija, laatikaa ehdotus myyntiprosessin lyhentämiseksi ja tehokkuuden parantamiseksi."
 15. "Olet alueellinen myyntijohtaja, luo toimintasuunnitelma markkinaosuuden kasvattamiseksi uusilla alueilla."
 16. "Olet myynnin koordinaattori, organisoi ja aikatauluta asiakastapaamiset tehokkaan reittisuunnitelman mukaisesti."
 17. "Olet myyntistrategi, suunnittele ja toteuta kilpailija-analyysi edistääksesi myyntiargumentteja."
 18. "Olet myyntiedustaja, rakenna vakuuttava esitys sijoittajille yrityksen kasvupotentiaalista."
 19. "Olet asiakasneuvoja, kehitä FAQ-osa verkkosivulle yleisimpien asiakaskysymysten ratkaisemiseksi."
 20. "Olet myyntipäällikkö, laatikaa käsikirja 'Best Practices for Closing Deals' myyntitiimille."

Kuvitukset

ChatGPT:n avulla voit joko muokata kuvia tai luoda täysin uutta sisältöä.

Vinkki: kuvituksia tehdessä muista hyödyntää ChatGPT Plussan Dall-E 3 -integraatiota, tai kuvageneraattoria kuten Midjourney:ta.
 1. "Olet graafinen suunnittelija, suunnittele kaksi versiota brändilogosta uudelle autoliikkeelle, neliön muotoinen kuva, valkoinen tausta."
 2. "Olet mainostoimiston AD, luo retrohenkinen juliste tulevalle jazzfestivaalille, A3-kokoinen, pastellivärit."
 3. "Olet pelisuunnittelija, kehitä kolme erilaista hahmosuunnitelmaa fantasiaroolipeliin, täysikokoisia kuvia, värikkäitä ja yksityiskohtaisia."
 4. "Olet vaatesuunnittelija, suunnittele naisten kesämalliston kolme printtiä, jotka heijastavat Pohjoismaista luontoa, käytä rauhallisia sinisen ja vihreän sävyjä."
 5. "Olet lastenkirjan kuvittaja, piirrä kuvitus sivulle, jossa puhuva kettu opettaa lapsia kierrättämään, kirkkaita värejä ja ystävällinen tyyli."
 6. "Olet ravintolan markkinoija, luo ruokalistan kansi uudelle gourmet-pizzaravintolalle, rustiikkityyli ja maanläheiset värit."
 7. "Olet tapahtumajärjestäjä, suunnittele VIP-kutsukortti yritysgaalaan, tyylikäs ja minimalistinen, käytä mustaa ja kultaa."
 8. "Olet digitaalisen median tuottaja, luo taustakuva mobiilipelin aloitusnäytölle, futuristinen kaupunkimaisema yöllä."
 9. "Olet matkatoimiston omistaja, tee houkutteleva matkailumainos kuvitteelliselle "Seikkailu Lapissa" -retkelle, talvinen maisema ja revontulet."
 10. "Olet kampaamoyrittäjä, luo ikkunateippauksen design modernille parturikampaamolle, mustavalkoinen, tyylikäs fontti ja sakset symbolina."
 11. "Olet kulttuurijärjestön edustaja, piirrä festivaalijuliste, joka yhdistää suomalaisen kansantaiteen ja modernin graafisen suunnittelun."
 12. "Olet koulutusalan ammattilainen, suunnittele kannustava opiskelijoille suunnattu seinätaulu, inspiroiva lainaus ja kirkkaat värit."
 13. "Olet sisustussuunnittelija, luo kaksi mallia seinämaalausta varten moderniin kahvilaan, abstrakti taide ja maanläheiset sävyt."
 14. "Olet leluyrittäjä, kehitä kolme lelukonseptia oppimista edistäviä leluja varten varhaiskasvatukseen, värikäs ja turvallinen design."
 15. "Olet hääsuunnittelija, suunnittele kutsukortti merellisillä elementeillä ranta-häihin, vaaleansininen ja hiekka teemaväreinä."
 16. "Olet mainoskuvaaja, tee kaksi erilaista tuotekuvausta luomukosmetiikkasarjalle, luonnonvalo ja vihreä tausta."
 17. "Olet kahvilanpitäjä, luo kuva kahvilasi uudesta signature-juomasta, kesäinen tunnelma ja eläväinen esillepano."
 18. "Olet muotibloggaaja, suunnittele bannerikuva blogisi etusivulle, jossa on yhdistelmä haute couture -muotia ja Helsingin katunäkymiä."
 19. "Olet museon kuratoija, luo kutsukortti tulevaan nykytaiteen näyttelyyn, minimalistinen tyyli ja voimakas yksivärinen tausta."
 20. "Olet pakkaussuunnittelija, suunnittele innovatiivinen ja ekologinen pakkaus uudelle suomalaiselle käsityöoluelle, luonnollinen ulkonäkö ja orgaaniset muodot."

Analyysi

ChatGPT joustaa hyvin datan ja tiedon analyysiin.

Vinkki: data-analyysissa kannattaa hyödyntää ChatGPT Plussan Bing-integraatiota. Yrityksen arkaluonteista tietoa ei kannata syöttää ChatGPT:hen.
 1. "Olet markkinatutkija, käytä Bing-hakua kerätäksesi tietoja suosituimmista automerkeistä Suomessa ja laadi tietojen perusteella raportti."
 2. "Olet SEO-asiantuntija, selvitä Bing-haun avulla 20 eniten haettua hakusanaa liittyen luonnonkosmetiikkaan Suomessa ja esitä tulokset taulukkona."
 3. "Olet sosiaalisen median analyytikko, etsi Bing-haun kautta trendaavat aiheet Twitterissä liittyen poliittisiin keskusteluihin Suomessa ja analysoi niiden esiintymistiheyttä."
 4. "Olet kilpailuanalyytikko, käytä Bingiä löytääksesi tietoja viiden johtavan kilpailevan yrityksen markkinaosuuksista Suomessa ja vertaile tuloksia kaavioissa."
 5. "Olet taloustieteilijä, hyödynnä Bing-hakua arvioidaksesi asuntomarkkinoiden trendejä viidessä suurimmassa kaupungissa Suomessa ja koosta löydökset esitykseen."
 6. "Olet kulttuurintutkija, etsi Bing-haulla suosituimmat kulttuuritapahtumat Suomessa kuluneen vuoden aikana ja laadi niistä yhteenvetoraportti."
 7. "Olet matkailuanalyytikko, tee Bing-haulla listaus 20 suosituimmasta matkailukohteesta Suomessa ja luo niistä visuaalinen esitys."
 8. "Olet ravintola-alan analyytikko, käytä Bingiä kerätäksesi arvostelut viidestäkymmenestä suositusta ravintolasta ja analysoi palautteen sentimenttiä."
 9. "Olet terveysasiantuntija, etsi Bingillä viimeisimmät tilastotiedot flunssaepidemioista Suomessa ja laadi niistä infografiikka."
 10. "Olet vähittäiskaupan analyytikko, käytä Bingiä selvittääksesi viime vuoden myydyimmät elektroniikkatuotteet Suomessa ja esitä tulokset vertailutaulukossa."
 11. "Olet viestinnän asiantuntija, hae Bingistä tietoa viimeaikaisista PR-kriiseistä Suomessa ja laadi niistä case study -analyysi."
 12. "Olet koulutusanalyytikko, etsi Bing-haulla tiedot Suomen yliopistojen opiskelijamääristä ja laadi niistä yhteenvetotaulukko."
 13. "Olet liiketoimintakonsultti, käytä Bingiä selvittääksesi trendit yritysten perustamisessa Suomessa viimeisen viiden vuoden aikana ja esitä kehityskaaret."
 14. "Olet työmarkkinatutkija, etsi Bingin kautta tietoja työttömyysasteen kehityksestä Suomessa alueittain ja laadi tiedot interaktiiviseen karttaan."
 15. "Olet kuluttajakäyttäytymisen asiantuntija, kerää Bing-haulla tietoja suomalaisten online-ostokäyttäytymisestä ja vertaile löydöksiä demografisten tietojen kanssa."
 16. "Olet ilmastotutkija, hyödynnä Bing-hakua kerätäksesi ajankohtaista tietoa ilmastotoimista Suomessa ja laadi niistä ympäristöraportti."
 17. "Olet poliittinen analyytikko, tee Bing-haku vaalituloksista eri puolueiden kannalta viimeisimmissä vaaleissa Suomessa ja esitä tulokset graafisessa muodossa."
 18. "Olet mainonnan ammattilainen, tutki Bingillä suomalaisten kulutustottumuksia eri vuodenajoilla ja laadi strategiaehdotus kohdennetulle mainoskampanjalle."
 19. "Olet koulutusteknologian asiantuntija, kerää Bing-haulla tietoja teknologian käytöstä kouluissa Suomessa ja vertaa sitä kansainvälisiin trendeihin."
 20. "Olet julkisen sektorin analyytikko, etsi Bingin kautta tietoja kuntien taloudellisesta tilasta Suomessa ja koosta löydöt taulukkolaskentaan analysoitavaksi."

Koodaus

Generatiivinen tekoäly tukee ohjelmistokehitystä ja koodausta.

 1. "Olet ohjelmistosuunnittelija, kirjoita Python-funktio, joka laskee merkkijonon sanojen määrän."
 2. "Olet tietokanta-asiantuntija, suunnittele SQL-kysely, joka hakee kaikki duplikaattitietueet asiakastietokannasta."
 3. "Olet frontend-kehittäjä, toteuta JavaScriptillä liukuefekti verkkosivuston bannerille."
 4. "Olet tietoturva-analyytikko, laadi skripti, joka tunnistaa ja raportoi epätavalliset kirjautumisyritykset järjestelmään."
 5. "Olet pilvikehityksen asiantuntija, kirjoita AWS Lambda -funktio, joka käynnistyy aina, kun uusi tiedosto ladataan S3-säiliöön."
 6. "Olet backend-kehittäjä, luo REST API:n päätepiste, joka mahdollistaa käyttäjätietojen päivittämisen."
 7. "Olet mobiilisovelluskehittäjä, toteuta toiminto, joka hakee ja näyttää GPS-sijainnin Android-sovelluksessa."
 8. "Olet testausinsinööri, kirjoita yksikkötesti varmistamaan, että uusi laskentametodi toimii oikein Pythonissa."
 9. "Olet järjestelmäarkkitehti, suunnittele algoritmi, joka optimoi tietokannan vastausaikoja suurilla datamäärillä."
 10. "Olet käyttöliittymäsuunnittelija, luo reagoiva navigointipalkki HTML5 ja CSS3 avulla."
 11. "Olet datatieteilijä, kirjoita Python-skripti, joka suorittaa lineaarisen regressioanalyysin datasarjalle."
 12. "Olet verkko-ohjelmoija, rakenna Node.js-palvelin, joka käsittelee WebSocket-yhteyksiä reaaliaikaisesti."
 13. "Olet ohjelmistokehittäjä, automatisoi sähköpostien lähetys erityisillä liitteillä käyttäen Pythonia."
 14. "Olet suorituskyvyn insinööri, implementoi välimuistiratkaisu, joka vähentää latausaikoja verkkosovelluksessa."
 15. "Olet pelikehittäjä, suunnittele Unity-pelimoottorille skripti, joka hallitsee hahmon elämäpisteitä."
 16. "Olet integraatioasiantuntija, luo ohjelma, joka synkronoi tietoja kahteen eri järjestelmään API:n avulla."
 17. "Olet koneoppimisen insinööri, toteuta TensorFlow avulla konvoluutioneuraaliverkko kuvantunnistustehtävään."
 18. "Olet IoT-kehittäjä, kirjoita mikrokontrollerin koodi, joka mittaa lämpötilaa ja lähettää tiedot pilveen."
 19. "Olet tietokannan kehittäjä, optimoi olemassa oleva indeksointistrategia parantamaan SQL-kyselyiden suorituskykyä."
 20. "Olet järjestelmänvalvoja, automatisoi lokitiedostojen puhdistus ja arkistointi käyttäen Bash-skriptiä."

Summa summarum

ChatGPT voi olla hämmästyttävän tehokas työkalu erilaisiin käyttötarkoituksiin niin markkinoinnista myyntiin, kuvien luomisesta data-analyysiin. Tehokkuus riippuu pitkälti kehotteiden laadusta ja kyvystäsi hyödyntää keskustelussa muokkaajia ja jatkokysymyksiä.

Kun ymmärrät, kuinka käyttää ChatGPT:n kehotteita oikein, voit ottaa täyden hyödyn irti tästä monipuolisesta työkalusta. Tämä koskee niin sisällöntuotantoa, asiakaspalvelua kuin monia muita toimintoja, joissa tekoälyn kyky prosessoida ja tuottaa kieltä voidaan valjastaa käyttöön.

Katso ChatGPT:n käyttöohjeista lisää vinkkejä ja usein kysyttyjä kysymyksiä!

Read more

Kuinka automatisoida työtehtäviä ChatGPT:n ja Zapierin avulla

Kuinka automatisoida työtehtäviä ChatGPT:n ja Zapierin avulla

Generatiivinen tekoäly jo itsessään tuo monia tapoja tehostaa työtapoja. Markkinoinnin ammattilaisena huomaan päivittäin kuinka yksinkertaisetkin tehtävät onnistuvat nopeammin ChatGPT:n avulla. Nyt katsomme hieman tarkemmin miten tekoälyn yhdistäminen ohjelmistorobotiikkaan voi viedä työn automatisaation vielä pidemmälle. Esittelemme uuden työkalun nimeltä Zapier, joka mahdollistaa ChatGPT:n yhdistämisen moniin muihin työkaluihin ja työtehtäviin

Uusi tutkimus: Suomalainen uutismedia ja generatiivisen tekoälyn tiedonlouhinta

Uusi tutkimus: Suomalainen uutismedia ja generatiivisen tekoälyn tiedonlouhinta

Harvat ChatGPT:n käyttäjät oikeasti tietävät (tai edes välittävät) mihin tietoon työkalun vastaukset perustuvat. Yksi merkittävä lähtökohta tekoälyn koulutuksessa on verkkosivustojen tiedonlouhinta, eli verkkosivustojen sisältojen automaattinen analysointi. Käydään läpi erityisesti tiedonlouhinta tekoälyn koulutuksessa ja erityisesti miten uutismediat Suomessa ovat alkaneet estämään tekoälyn koulutuksen sisällöllään. Kuinka tiedonlouhinta liittyy generatiiviseen tekoälyyn Monet

kehotesuunnittelu eli prompt engineering suomeksi

Kehotesuunnittelu (eli Prompt Engineering) ChatGPT:ssä - miten luoda tehokas tekstikehote

Generatiivinen tekoäly on tuonut tullessan täysin uusia termejä kuten kehotukset, eli englanniksi "prompts." Kehotteiden suunnittelu on taitolaji, joka vaatii sekä luovuutta että teknistä ymmärrystä. ChatGPT:n kaltaiset tekoälymallit ovat tehokkaita työkaluja, mutta niiden hyödyntäminen täysimääräisesti riippuu suuresti siitä, miten käyttäjä kommunikoi niiden kanssa. Tässä artikkelissa käymme läpi OpenAI: