Näin tekoäly piirtää - luo ja muokkaa kuvia tekoälyn avulla

Tekoälyllä voi luoda ja muokata kuvia monella eri tavalla. Katso kahdensan suosittua vaihtoehtoa.

Näin tekoäly piirtää - luo ja muokkaa kuvia tekoälyn avulla

Generatiivinen tekoäly mahdollistaa useita uusia tapoja luoda tai muokata kuvia.

Suosittujen kuvageneraatiotyökalujen, kuten Dall-E:n tai Midjourney:n, avulla voit hetkessä luoda omia piirrustuksia, Manga-sarjakuvahahmoja, tai vaikkapa Vincent Van Gogh:in tyylisiä öljyvärikuvituksia.

Lisäksi monet tekoälyä hyödyntävät kuvaeditointityökalut kuten Canva tai Adobe Photoshop tekevät kuvien muokkauksesta helppoa ja yksinkertaista. Voit poistaa lomakuvistasi virheitä, tai yhdistää kuvat luontevasti luoviin sisältöihin.

Käymme tässä artikkelissa läpi muutamia suosituimpia vaihtoehtoja. Aloitetaan ensin katsomalla miten tekoäly piirtää kuvia.

Miten kuvageneraattori piirtää kuvan?

Tekoälyä hyödyntävät kuvageneraattorit toimivat useilla eri tavoilla. Useimmiten ne piirtää kuvia käyttämällä syväoppimisen menetelmiä, kuten konvoluutioverkkoja (CNN) ja generatiivisia adversariaalisia verkkoja (GAN).

Nämä menetelmät hyödyntävät suuria kuvatietokantoja oppiakseen kuvien rakenteita ja piirteitä. Toisin sanoen, kuvageneraatiotyökaluja on koulutettu ennalta tunnistamaan monenlaisia kuvitustyylejä, taiteen muotoja ja ymmärtämään miten erillaiset visuaaliset rakenteet liittyvät toisiinsa.

Kun AI saa käyttäjältä tekstimuotoisen kehotteen, se käyttää oppimaansa tietoa luodakseen kuvan, joka vastaa annettua kehotetta.

Esimerkki kehotteesta, jolla voit kokeilla luomaan kuvan suositussa ChatGPT-sovelluksessa:

Millä sovelluksella saavutat parhaat tulokset

Esittelemme seuraavaksi kahdeksan suosittua tekoälyä hyödyntävää kuvanmuokkaussovellusta, joita voit itsekin kokeilla.

kuinka luoda kuvia tekoälyn avulla

Dall-E

Dall-E on OpenAI:n luoma tekoälymalli, joka on suunniteltu tuottamaan kuvia tekstikuvauksista. Tämä sovellus pystyy luomaan monimutkaisia ja yksityiskohtaisia kuvia yksinkertaisista tekstikuvauksista.

Dall-E hyödyntää ChatGPT:stä tuttua generoivaa esikoulutettua transformer-mallia, eli GPT:tä, kuvien luomisessa. Kun annat sille tekstikuvauksen, se analysoi ja ymmärtää tekstin merkityksen ja luo sen perusteella kuvan.

Esimerkkejä Dall-E 3:n luomasta kuvasta

Dall-E:n vahvuudet:

 • ChatGPT-integraatio: voit nyt luoda DALL-E kuvia suoraan ChatGPT:ssä.
 • Joustavuus: Dall-E:n erillaisten kehotteiden kautta voit luoda visuaalisesti erillaisia kuvia ja kuvituksia.
 • (Kustannus)tehokkuus: DALL-E 2 ja DALL-E 3 kuvankehitysmalleja voi testata ilmaiseksi ja myös laajamittainen käyttö on suhteellisen edullista (alkaen $0.016 per kuva.)

Midjourney

Midjourney on kehittynyt tekoälypohjainen kuvagenerointimalli. Midjourney kykenee luomaan hämmästyttävän realistisia kuvia ja kuvituksia tekstipohjaisten kehoitusten pohjalta.

Midjourney on noussut yhdeksi suosituimmista kuvageneraation työkaluista yhdessä Dall-E:n, Stablefusionin ja Canva:n kanssa. Se käyttää luonnollisten kielten käsittelyä ymmärtämään käyttäjien kehotuksia, ja antaa niiden perusteella yksityiskohtaisia ja luovia kuvia.

Hinta: Midjourney:lla on useita hinnoitteluvaihtoehtoja noin €10 ja €120 /kk välillä riippuen siitä miten paljon työkalua käytetään ja onko käyttötarkotus kaupallinen vai ei.

Midjourney:n vahvuudet:

 • Helppokäyttöisyys: Midjourney:lla saa suhteellisen korkealaatuisia kuvia tehtyä yksinkertaisistakin kehotteista.
 • Muokattavuus: Midjourney:lle voi antaa tarkennettuja ohjeita esimerkiksi toivotuista väreistä ja kuvitustyyleistä.
 • Realistisuus: Midjourney:lla ihmishahmoista tuotetut kuvat ovat tällä hetkellä realistisimpia.
 • Kuvien jatkokehitys: Midjourney:lle voi antaa omia kuvia referenssiksi ja näin saada uutta luovaa sisältöä jo olemassa olevien kuvien pohjalta.

Canva Magic Design

Canva on suosittu graafisen suunnittelun työkalu, ja sen "Magic Design" -ominaisuus tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden automatisoida ja parantaa suunnitteluprosessiaan tekoälyn avulla.

Canva Magic Designin avulla käyttäjät voivat automaattisesti muuttaa ja parannella suunnitelmiaan. Esimerkiksi, käyttäjä voi syöttää perustietoa (kuten värimaailma tai tyyli) ja Magic Design ehdottaa erilaisia suunnitteluvaihtoehtoja.

Hinta: Canva tarjoaa sekä ilmaisen version että premium-version, johon sisältyy lisäominaisuuksia kuten Magic Design. Premium-version hinta vaihtelee maasta ja lisenssin tyypistä riippuen. Tällä hetkellä hinta alkaa noin €13 /kk.

Canva Magic Design:in vahvuudet:

 • Automaattiset suunnitteluehdotukset: Magic Design analysoi käyttäjän syötteet ja ehdottaa useita eri suunnittelumalleja perustuen niihin.
 • Intuitiivinen käyttöliittymä: Kuten muukin Canvan käyttöliittymä, myös Magic Design on suunniteltu olemaan mahdollisimman helppokäyttöinen.
 • Mukauttaminen: Vaikka Magic Design tarjoaa automatisoituja ehdotuksia, käyttäjät voivat silti muokata ja mukauttaa niitä mielensä mukaan.
 • Integroitu Canva-kirjastoon: Käyttäjät voivat hyödyntää Canvan laajaa kuvapankkia ja muita resursseja yhdessä Magic Designin kanssa.

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop on suosittu kuvankäsittelyohjelma, joka on laajasti käytössä graafisen suunnittelun ja valokuvauksen alaa. Tekoälyn ja koneoppimisen myötä Adobe on integroinut monia älykkäitä työkaluja ja ominaisuuksia Photoshopiin.

Photoshopin tekoälyä hyödyntävien ominaisuuksien avulla käyttäjät voivat automatisoida ja tehostaa kuvankäsittelyprosessejaan. Tämä sisältää kaiken valokuvien parantamisesta monimutkaisiin manipulointeihin.

Hinta: Adobe tarjoaa Photoshopin osana Creative Cloud -palvelua. Hinnoittelu voi vaihdella kuukausittaisista ja vuosittaisista tilauksista lisenssityypin mukaan. Tällä hetkellä hinta alkaa noin €24 /kk.

Adobe Photoshopin vahvuudet:

 • Intuitiivinen käyttöliittymä: Kuten Photoshopin muukin käyttöliittymä, myös tekoälyn työkalut on suunniteltu olemaan helppokäyttöisiä ja tehokkaita.
 • Generative Expand ja Generative Fill: nämä tekoälyä hyödyntävät toiminnot mahdollistavat kuvien editoinnin, esimerkiksi poistamalla tai lisäämällä kuvista elementtejä.
 • Laaja integraatio Adobe-tuotteisiin: Käyttäjät voivat yhdistää Photoshopin tekoälyominaisuuksia muiden Adobe-sovellusten, kuten Adobe Illustratorin tai Adobe Lightroomin kanssa.

Stable Diffusion

Stable Diffusion on uudenlainen lähestymistapa kuvien luomiseen. Sen sijaan, että se turvautuisi ennaltamääriteltyihin malleihin, Stable Diffusion hyödyntää "diffuusio"-käsitettä kuvien generoimiseksi. Käytännössä se kehittää kuvia vaihettain, ja käyttäjillä on mahdollisuus muokata generointiprosessia.

Esimerkki Stable Diffusionilla luodusta muokkaamattomasta kuvasta.

Hinta: Stable Diffusionniste on olemassa useita versiota, kuten esimerkiksi Stability AI:n luoma virallinen DreamStudio. Käytön hinta riippuu työkalusta, mutta työkalua voi kokeilla ilmaiseksi esimerkiksi osoitteessa dreamstudio.ai.

Stable Diffusion:in vahvuudet:

 • Korkea kuvanlaatu ja tarkkuus: Stable diffusion parantaa generoitujen kuvien laatua vähentämällä kuvan virheitä ja sumeutta, luoden realistisemman näköisiä kuvia.
 • Jatkuva kehitys: Stable diffusion mahdollistaa kuvien jatkokehityksen, tehden siitä nopeamman ja tehokkaamman korkealaatuisten kuvien generointiin.
 • Datan käsittely: Stable diffusion on paremmin varustettu käsittelemään suuria tietomääriä, tehden siitä ihanteellisen valinnan kuvien generointiin suurissa projekteissa.

Luminar Neo

Luminar Neo on uusin lisäys Skylum Softwaren valokuvausohjelmistojen sarjaan. Se on suunniteltu kokeneille valokuvaajalle, joka haluaa hyödyntää tekoälyn tuomia mahdollisuuksia kuvankäsittelyssä.

Luminar Neon tekoälyä hyödyntävien ominaisuuksien avulla valokuvaajat voivat parantaa, muokata ja muuttaa kuviaan entistä tehokkaammin, säästäen aikaa ja vaivaa.

Hinta: Luminar Neo on saatavana yksittäisenä lisenssinä ilman kuukausimaksuja. Hinnoittelu voi vaihdella tarjouksista ja pakettiversioista riippuen.

Luminar Neon vahvuudet:

 • Layers: Tarjoaa monipuolisia kerroskäsittelyominaisuuksia tekoälyllä tehostettuna, joka helpottaa monimutkaisten kuvankäsittelyprojektien luomista.
 • Relight: Mahdollistaa valaistuksen muokkaamisen kuvassa jälkikäteen tekoälyn avulla, antaen kuvalle uuden ilmeen.
 • Remove Dust & Spots: Automaattisesti havaitsee ja poistaa kuvasta pölyn, roskat ja muut epäpuhtaudet tekoälyä hyödyntäen.
 • Sky Replacement: Vaihtaa kuvan taivaan tekoälyn avulla, tarjoten realistisia ja vaikuttavia tuloksia.
 • Portrait Tools: Tarjoaa kattavan työkalupaketin muotokuvaukseen, kuten ihon parannus, silmien terävöitys ja kasvojen muotoilu tekoälyn avulla.

Bing Image Creator

Bing Image Creator on Microsoft Bing-hakukoneen kokeellinen työkalu, jonka avulla voit generoida kuvia.

Konepellin alla Bing Image Creator hyödyntää OpenAI:n Dall-E 3 kuvagenerointimallia, joka on myös käytössä osana ChatGPT:ta. Suurin rajoite Bing-versiossa on, että kuvien generointi on huomattavasti hitaampaa.

Hinta: Bing Image Creator on ilmainen. Voit ottaa sen käyttöön osoitteessa bing.com/create.

Bing Image Creator:in vahvuudet:

 • Täysin ilmainen tapa kokeilla tekoälyn kuvagenerointia.
 • On jo integroitu osaksi Bing-hakukonetta.
 • Hyödyntää Dall-E:n kehittyneimpiä kuvagenerointimalleja.

Google-kuvahaku

Myös Google on hiljattain lisännyt kuvagenerointimahdollisuuksia Google-kuvahakuun osana kokeellista "generative AI-powered Search experience (SGE)" työkalupakkia.

Käytännössä voit jatkossa nähdä "create something new" toiminnon osana Google-kuvahakua, joka hyödyntää Googlen kuvagenerointimalleja.

Hinta ja saatavuus: Google-haun SGE-toiminnot ovat ilmaisia, mutta toistaiseksi vain saatavilla Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Japanissa.

Esimerkki generatiivisesta tekoälystä Google-kuvahaussa

Summa summarum

Tekoäly on tuonut mukanaan mullistavia muutoksia kuvankäsittelyyn. Edellä mainitut sovellukset ovat vain jäävuoren huippu siitä, mitä on tulossa. Tekoälyn avulla voimme saavuttaa parempia tuloksia, säästää aikaa ja tehdä kuvankäsittelyprosessista entistä tehokkaamman.

Read more

Tekoäly Googlen hakoneessa - tämä on AI Overviews

Hiljattain Google ilmoitti, että generatiivinen tekoäly tulee entistä näkyvämmin esille hakutuloksissa AI Overviews -nimisen toiminnon avulla. Jatkossa voit itsekin nähdä hakutulosten yläpuolella lyhyitä luotuja koosteita, jotka ovat generoitu Googlen oman Gemini-kielimallin avulla. AI Overviews perustuu Googlen aikaisemmin julkaisemiin Search Generative Experience -kokeiluihin, missä eri tavoin generatiivisia hakutuloksia on testattu ja

Kuinka automatisoida työtehtäviä ChatGPT:n ja Zapierin avulla

Kuinka automatisoida työtehtäviä ChatGPT:n ja Zapierin avulla

Generatiivinen tekoäly jo itsessään tuo monia tapoja tehostaa työtapoja. Markkinoinnin ammattilaisena huomaan päivittäin kuinka yksinkertaisetkin tehtävät onnistuvat nopeammin ChatGPT:n avulla. Nyt katsomme hieman tarkemmin miten tekoälyn yhdistäminen ohjelmistorobotiikkaan voi viedä työn automatisaation vielä pidemmälle. Esittelemme uuden työkalun nimeltä Zapier, joka mahdollistaa ChatGPT:n yhdistämisen moniin muihin työkaluihin ja työtehtäviin

Uusi tutkimus: Suomalainen uutismedia ja generatiivisen tekoälyn tiedonlouhinta

Uusi tutkimus: Suomalainen uutismedia ja generatiivisen tekoälyn tiedonlouhinta

Harvat ChatGPT:n käyttäjät oikeasti tietävät (tai edes välittävät) mihin tietoon työkalun vastaukset perustuvat. Yksi merkittävä lähtökohta tekoälyn koulutuksessa on verkkosivustojen tiedonlouhinta, eli verkkosivustojen sisältojen automaattinen analysointi. Käydään läpi erityisesti tiedonlouhinta tekoälyn koulutuksessa ja erityisesti miten uutismediat Suomessa ovat alkaneet estämään tekoälyn koulutuksen sisällöllään. Kuinka tiedonlouhinta liittyy generatiiviseen tekoälyyn Monet