Tekoälyä hyödyntävät äänigeneraattorit

Generatiivinen tekoäly on mahdollistanut useita uusia tapoja kehittää puhe- ja äänisovelluksia. Käydään läpi kahdeksan suosittua työkalua.

Tekoälyä hyödyntävät äänigeneraattorit

Tekoäly on mullistanut tapamme käsitellä ja tuottaa puhetta ja musiikkia. Sen vaikutus on ollut erityisen merkittävä puhesynteesin ja äänigeneraation alalla.

Mitä on puhesynteesi?

Puhesynteesi on teknologia, joka muuttaa tekstiä ääneksi, simuloimalla ihmisen puhetta. Tämä prosessi hyödyntää tietokoneohjelmistoja, jotka analysoivat tekstissä olevat sanat ja niiden kontekstin, jonka jälkeen ne tuottavat äänisignaalin jäljitellen ihmisen äänenkorkeutta, äänensävyä, ja rytmiä.

Nykyaikainen puhesynteesi käyttää usein tekoälyä ja koneoppimista äänen luonnollisuuden parantamiseen, mahdollistaen käyttäjille luoda sujuvaa ja vakuuttavaa puhetta erilaisissa sovelluksissa, kuten digitaalisissa avustajissa, navigointijärjestelmissä, e-oppimisessa ja lukusovelluksissa, mikä parantaa sekä saavutettavuutta että käyttäjäkokemusta.

Mitä on äänigeneraatio?

Äänigeneraatio viittaa prosessiin, jossa digitaaliset järjestelmät luo ääntä, joka voi olla puhetta, musiikkia tai muita ääniefektejä, käyttämällä erilaisia synteesitekniikoita ja algoritmeja.

Käyttämällä tekoälyä ja koneoppimista, nämä järjestelmät kykenevät analysoimaan ja oppimaan äänen rakenteita ja ominaisuuksia suurista tietomääristä, jonka jälkeen ne pystyvät tuottamaan uutta, realistista ja toisinaan ainutlaatuista ääntä ja jopa musiikkia.

Kahdeksan parasta tekoälypohjaista äänigeneraattoria ja puhesynteesityökalua

Tässä blogiartikkelissa tutkimme joitakin suosittuja sovelluksia, jotka ovat muokkaamassa äänimaisemiamme ja viestintäämme.

suositut puhesynteesin ja äänigeneraation työkalut

Descript

Descript on monipuolinen äänieditori, joka mahdollistaa podcastien, videoiden ja muiden äänimateriaalien muokkaamisen kirjoittamalla. Käyttäjät voivat leikata, liittää ja muokata ääntä yhtä helposti kuin tekstidokumenttia.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Descript käyttää tekoälyä transkribointiin, äänen tunnistukseen ja jopa äänien "Overdub"-toimintoon, jossa voidaan luoda tarkkaa puheääntä käyttäjän omalla äänellä.

Hinta:
Sovelluksen käyttö alkaa ilmaisversiosta, kun taas premium-ominaisuuksien hinnat alkavat noin 12 Eurosta kuukaudessa.

Description neljä parasta ominaisuutta:

 1. Overdub-äänituotanto
 2. Automatisoitu transkriptio
 3. Videon editointiominaisuudet
 4. Helppokäyttöinen käyttöliittymä

Amazon Polly

Amazon Polly on Amazonin ylläpitämä pilvipalvelu, joka muuntaa tekstin realistiseksi puheeksi. Se mahdollistaa sovellusten kehittäjien luoda puhetta, joka kuulostaa luonnolliselta, monilla eri kielillä ja äänenpainoilla.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Polly hyödyntää edistyneitä syväoppimismalleja äänen laadun parantamiseen, tuottaen luonnollisen kuuloista puheääntä tekstin pohjalta.

Hinta:
Pollya käytetään maksu-per-käyttö -hinnalla, ja AWS tarjoaa ilmaisen tason, joka sisältää tietyn määrän merkkejä kuukaudessa ilmaiseksi.

Amazon Polly:n neljä parasta ominaisuutta:

 1. Laaja valikoima ääniä ja kieliä
 2. Realistinen äänen intonaatio ja painotus
 3. Kyky luoda mukautettuja ääniä
 4. Integrointi muihin AWS-palveluihin

Lovo.ai

Lovo.ai on äänialustapalvelu, joka tarjoaa käyttöönsä yli 50 erilaista ääntä ja kieltä, pääasiassa äänikirjojen, mainosten ja muiden multimedia-sisältöjen luomiseen.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Lovo käyttää tekoälyä muuntaakseen tekstin ääneksi hyödyntämällä text-to-speech (TTS) neuroverkkoja ja tarjoaa käyttäjille työkaluja äänen sävyjen ja tyylien mukauttamiseen.

Hinta:
Hinnat vaihtelevat peruskuukausimaksusta, joka alkaa noin 18 Eurosta, räätälöityihin yritysratkaisuihin.

Love.ai:n neljä parasta ominaisuutta:

 1. Laaja kirjasto mukautettavia ääniä
 2. Helppo käyttöliittymä
 3. Kyky muokata äänen vivahteita
 4. Sovelluksen API-integraatio

Stable Audio

Stable Audio on Stability.ai:n kehittämä työkalu, joka mahdollistaa ammattitason äänituotannon käyttämällä tekoälyä, erityisesti musiikkituotannossa ja äänisuunnittelussa.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Stable Audio hyödyntää tekoälyä musiikin ja ääniefektien luomisessa, antaen käyttäjille mahdollisuuden personoida äänimaisemiaan ilman syvällistä teknistä osaamista.

Hinta:
Sovelluksen hintatiedot ovat usein mukautettavissa ja saatavilla pyynnöstä, heijastuen palvelun laajuuteen ja käyttötarkoitukseen.

Stable Audion neljä parasta ominaisuutta:

 1. Monipuoliset äänisuunnittelutyökalut
 2. AI-pohjainen musiikin luominen
 3. Käyttäjäystävällinen rajapinta
 4. Mukautettavuus projekteihin

Soundraw

Soundraw on tekoälypohjainen sovellus, joka luo musiikkia videoihin, peleihin ja muihin mediaprojekteihin. Käyttäjät voivat säätää genreja, tunnelmia ja instrumentteja tuottaakseen ainutlaatuisia ääniraitoja.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Soundraw hyödyntää koneoppimista analysoimaan valtavia määriä sävellysprosesseja, musiikkia ja ääniraitoja. Tämän jälkeen se luo generatiivisen tekoälyn avulla musiikkia, joka vastaa käyttäjän asettamia parametreja.

Hinta:
Sovelluksen hinnat alkavat noin 15 Eurosta kuukaudessa, tarjoten myös vuosimaksuvaihtoehtoja.

Soundraw:n neljä parasta ominaisuutta:

 1. Intuitiivinen vedä ja pudota -rautapinta
 2. Laaja valikoima säädettäviä parametreja
 3. Royalty-vapaa käyttö lopullisessa tuotannossa
 4. Nopea ja helppo musiikin luominen

Murf.ai

Murf.ai on tekoälyyn perustuva tekstistä puheeksi -palvelu, joka on suunniteltu tuottamaan korkealaatuista ja luonnollisen kuuloista äänisisältöä esimerkiksi esityksiin, mainoksiin ja koulutusmateriaaleihin.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Murf käyttää tekoälyä muokkaamaan ja parantamaan puhetta sekä varmistamaan äänen luonnollisen intonaation ja painotuksen.

Hinta:
Perusversio on ilmainen rajoitetuin ominaisuuksin, kun taas ammattikäyttöön tarkoitetut paketit alkavat noin 19 Eurosta kuukaudessa.

Murf.ai:n neljä parasta ominaisuuta:

 1. Laaja valikoima AI-ääniä
 2. Täydellinen muokattavuus
 3. Erikoistehosteiden lisäämisen mahdollisuus
 4. Erinomainen käyttöliittymä

LyricStudio

LyricStudio on ainutlaatuinen sovellus, joka auttaa lauluntekijöitä luomaan sanoituksia käyttäen tekoälyä ideoiden ja inspiraation lähteenä.

Tekoälyn hyödyntäminen:
LyricStudio analysoi musiikin teoriaa ja aiempia sanoituksia, tarjoten ehdotuksia ja ajatuksia, jotka voivat auttaa kirjoittajia ylittämään luovan esteen.

Hinta:
Sovelluksen hinnat alkavat noin 10 Eurosta kuukaudessa.

LyricStudio:n neljä parasta ominaisuutta:

 1. Inspiraation tarjoaminen sanoituksiin
 2. Interaktiivinen ja intuitiivinen käyttöliittymä
 3. Personoitavat kirjoitustyylit
 4. Reaaliaikainen sanoitusehdotuksiin

Speechify

Speechify on lukusovellus, joka muuntaa tekstiä puhutuksi sanaksi, mahdollistaen kirjojen, dokumenttien ja verkkosivujen "kuuntelun".

Tekoälyn hyödyntäminen:
Käyttämällä syväoppimisen algoritmejä, Speechify pystyy luomaan sujuvaa ja luonnollisen kuuloista puhetta eri kielillä ja äänillä.

Hinta:
Sovelluksella on ilmainen versio, mutta korkealaatuisemmat äänet ja edistyneemmät toiminnot ovat saatavilla tilauspohjaisesti, hinnoittelun alkaessa noin 39 Eurolla kuukaudessa.

Speechify:n neljä parasta ominaisuutta:

 1. Laaja tuki eri kielille
 2. Mahdollisuus kuunnella mitä tahansa tekstiä
 3. Mukautettavissa oleva äänennopeus
 4. Korkealaatuinen äänituotanto

Summa summarum

Nämä sovellukset ovat vain jäävuoren huippu tekoälyn soveltamisessa ääneen ja puheeseen. Niiden innovatiivinen käyttö AI-teknologioista avaa uusia ovia sisällöntuottajille ja kuluttajille ympäri maailmaa. Tekoäly on täällä jäädäkseen, ja sen rooli puhe- ja äänisovellusten alalla kasvaa päivä päivältä.

Read more

Kuinka automatisoida työtehtäviä ChatGPT:n ja Zapierin avulla

Kuinka automatisoida työtehtäviä ChatGPT:n ja Zapierin avulla

Generatiivinen tekoäly jo itsessään tuo monia tapoja tehostaa työtapoja. Markkinoinnin ammattilaisena huomaan päivittäin kuinka yksinkertaisetkin tehtävät onnistuvat nopeammin ChatGPT:n avulla. Nyt katsomme hieman tarkemmin miten tekoälyn yhdistäminen ohjelmistorobotiikkaan voi viedä työn automatisaation vielä pidemmälle. Esittelemme uuden työkalun nimeltä Zapier, joka mahdollistaa ChatGPT:n yhdistämisen moniin muihin työkaluihin ja työtehtäviin

Uusi tutkimus: Suomalainen uutismedia ja generatiivisen tekoälyn tiedonlouhinta

Uusi tutkimus: Suomalainen uutismedia ja generatiivisen tekoälyn tiedonlouhinta

Harvat ChatGPT:n käyttäjät oikeasti tietävät (tai edes välittävät) mihin tietoon työkalun vastaukset perustuvat. Yksi merkittävä lähtökohta tekoälyn koulutuksessa on verkkosivustojen tiedonlouhinta, eli verkkosivustojen sisältojen automaattinen analysointi. Käydään läpi erityisesti tiedonlouhinta tekoälyn koulutuksessa ja erityisesti miten uutismediat Suomessa ovat alkaneet estämään tekoälyn koulutuksen sisällöllään. Kuinka tiedonlouhinta liittyy generatiiviseen tekoälyyn Monet

kehotesuunnittelu eli prompt engineering suomeksi

Kehotesuunnittelu (eli Prompt Engineering) ChatGPT:ssä - miten luoda tehokas tekstikehote

Generatiivinen tekoäly on tuonut tullessan täysin uusia termejä kuten kehotukset, eli englanniksi "prompts." Kehotteiden suunnittelu on taitolaji, joka vaatii sekä luovuutta että teknistä ymmärrystä. ChatGPT:n kaltaiset tekoälymallit ovat tehokkaita työkaluja, mutta niiden hyödyntäminen täysimääräisesti riippuu suuresti siitä, miten käyttäjä kommunikoi niiden kanssa. Tässä artikkelissa käymme läpi OpenAI: