Vertaile suosittuja tekoälysovelluksia

Tässä artikkelissa esittelemme suosituimpia tekoälyn sovelluksia, jotka tarjoavat tehokkaita ja luovia ratkaisuja moniin eri tarpeisiin.

Vertaile suosittuja tekoälysovelluksia

Moni on huomannut kuinka tekoälysovellusten kehitys on viime aikoina ottanut valtavia harppauksia eteenpäin. Erityisesti uusia generatiivisen tekoälyn sovelluksia nousee kuin sieniä sateella.

Voi olla vaikeata pysyä perillä uusimmista trendeistä, joten olemme koonneet yhteen listan yli viidestäkymmenestä tämän hetken suosituimmista tekoälysovelluksista. Listassa on mukana erillaisia työkaluja, joita kuka tahansa voi kokeilla esimerkiksi sisällöntuotannossa, tai kuvien käsittelemisessä.

Selaa listaa käyttötarpeen mukaan:

Kirjoittaminen

Moni tekoälysovellus auttaa kirjoittamisen luovassa prosessissa, korjaa virheitä ja jopa luo täysin uutta tekstiä eri kielillä puolestasi.

ChatGPT

ChatGPT on tekoälyä hyödyntävä kielimalli, joka kykenee tuottamaan ihmisen kaltaista tekstiä ja vastaamaan kysymyksiin reaaliaikaisesti. ChatGPT toimii myös oivallisesti tekstigeneraatorina tai luovana kirjoituksen apuvälineenä.

Käyttötarkoitukset: ChatGPT on suunniteltu monenlaisiin kirjoitus- ja kommunikaatiotehtäviin, kuten artikkeleiden luontiin, kysymyksiin vastaamiseen ja keskustelun simulointiin. Sen avulla käyttäjät voivat parantaa viestintäänsä ja saada inspiraatiota tekstisisällön tuottamiseen.

Hinta: ChatGPT tarjoaa sekä ilmaisia että maksullisia versioita riippuen tarvittavista ominaisuuksista ja käyttötarkoituksesta. Maksullinen ChatGPT Pro maksaa tällä hetkellä €20/kk ja API-ratkaisut käyttötason mukaan.

ChatGPT:n vahvuudet tekstigeneraattorina:

 • Reaaliaikainen viestintä: ChatGPT pystyy vastaamaan kysymyksiin ja keskustelemaan käyttäjän kanssa reaaliajassa, simuloiden luonnollista keskustelua.
 • Syvä sisältöanalyysi: Tekoälymallin avulla ChatGPT tunnistaa ja ymmärtää kontekstia, tarjoten osuvia ja tarkkoja vastauksia.
 • Monipuoliset integraatiot: ChatGPT voidaan liittää erilaisiin alustoihin ja sovelluksiin, mukaan lukien verkkosivustot, chatbotit ja mobiilisovellukset.
 • Jatkuvasti oppiva malli: ChatGPT pystyy oppimaan ja mukautumaan käyttäjän tyylille ja tarpeille, parantaen suorituskykyään ja relevanssiaan ajan myötä.

Jasper AI

Jasper AI on innovatiivinen tekoälypohjainen tekstigeneraattori, joka on suunniteltu auttamaan sisällön luomisessa monille eri alustoille ja tarpeisiin.

Käyttötarkoitukset: Jasper AI:ta voidaan käyttää erilaisten tekstisisältöjen, kuten artikkeleiden, blogikirjoitusten, markkinointitekstien ja muiden kirjoitustehtävien automatisoidussa tuotannossa. Sen avulla käyttäjät voivat luoda korkealaatuista ja mielekästä sisältöä nopeasti ja vaivattomasti.

Hinta: Jasper AI:n hinnoittelu riippuu valitusta lisenssityypistä, käyttömäärästä sekä mahdollisista lisäominaisuuksista. Hinnat alkavat noin €20 /kk ja voivat olla yrityskäytössä paljon korkeammat.

Jasper AI:n vahvuudet:

 • Korkealaatuinen tekstin generointi: Jasper AI:n kyky tuottaa luonnollista ja korkealaatuista tekstiä erottaa sen monista muista markkinoilla olevista työkaluista.
 • Monipuoliset työkalut: Käyttäjät voivat mukauttaa tekstigeneraattoria omien tarpeidensa mukaan, valita eri tyylejä ja soveltaa erilaisia äänensävyjä.
 • Helppokäyttöinen käyttöliittymä: Jasper AI:n intuitiivinen käyttöliittymä tekee sisällöntuotannosta yksinkertaista ja nopeaa.
 • Kieli- ja äänensävyasetukset: Käyttäjät voivat valita useista eri kielistä ja mukauttaa tekstin äänensävyä tarpeidensa mukaan.

Writesonic

Writesonic on edistyksellinen tekoälypohjainen sisällöntuotantotyökalu, joka on suunniteltu auttamaan käyttäjiään luomaan monipuolista ja korkealaatuista tekstisisältöä eri tarkoituksiin.

Käyttötarkoitukset: Writesonicia voidaan hyödyntää laajasti erilaisissa sisällöntuotantotarpeissa, mukaan lukien blogikirjoitukset, mainostekstit, tuotekuvaukset, sähköpostimarkkinointikampanjat ja monia muita.

Hinta: Writesonicin hinnoittelu riippuu valitusta lisenssityypistä, käyttömäärästä sekä mahdollisista lisäominaisuuksista. Rajattu demoversio on käytettävissä ilmaiseksi osoitteessa https://writesonic.com. Käyttötason mukaan hinnat vaihtelevat €20 ja €500+ /kk välillä.

Writesonicin tärkeimmät ominaisuudet:

  • Monipuolinen tekstin generointi: Writesonicin tekoäly mahdollistaa laajan kirjon erityyppisten tekstien tuottamisen, jotka ovat mukautettuja käyttäjän antamien ohjeiden mukaisesti.
  • Optimoitu sisällöntuotanto: Alusta tarjoaa SEO-ystävällisiä työkaluja, jotka auttavat sisällön optimoinnissa hakukoneille.
  • Mukautettavat mallit: Käyttäjillä on pääsy useisiin eri tekstimalleihin, jotka helpottavat ja nopeuttavat sisällöntuotantoprosessia.
  • Helppokäyttöinen käyttöliittymä: Writesonicin intuitiivinen ja käyttäjäystävällinen käyttöliittymä tekee sisällöntuotannosta vaivatonta ja tehokasta.

Copy.ai

Copy.ai on tekoälyyn perustuva sisällöntuotannon alusta, joka auttaa käyttäjiä luomaan monipuolista ja korkealaatuista tekstisisältöä eri tarkoituksiin.

Käyttötarkoitukset: Copy.ai sopii moniin eri kirjoitustarpeisiin, kuten blogipostauksiin, markkinointisisältöön, tuotekuvauksiin, sähköpostikampanjoihin ja muihin luoviin kirjoitustehtäviin. Se on suunniteltu sekä yksittäisille kirjoittajille että yrityksille, jotka haluavat tehostaa sisällöntuotantoaan.

Hinta: Copy.ai:n hinnoittelu perustuu erilaisiin tilauspaketteihin, jotka määrittelevät esimerkiksi kuinka monta sanaa käyttäjä voi tuottaa kuukaudessa. Copy.ai:sta on tarjolla rajallinen ilmaisversio ja noin €35 /kk maksava Pro-versio. Yrityskäyttöön hinnat voivat vaihdella €1000 - €3000+/kk.

Copy.ai:n vahvuudet:

 • Tekoälyavusteinen sisällöntuotanto: Alusta käyttää tekoälyä tarjotakseen käyttäjälle ehdotuksia ja auttaakseen heitä luomaan ammattimaista sisältöä nopeasti.
 • Monipuoliset mallipohjat: Copy.ai tarjoaa erilaisia mallipohjia, jotka kattavat monenlaiset kirjoitustarpeet ja auttavat aloittamaan kirjoittamisen.
 • Yhteistyöominaisuudet: Käyttäjät voivat työskennellä yhdessä muiden tiimin jäsenten kanssa, jakaa luonnoksia ja saada palautetta suoraan alustalla.
 • Intuitiivinen käyttöliittymä: Copy.ai:n käyttöliittymä on suunniteltu olemaan selkeä ja helppokäyttöinen, jotta käyttäjät voivat keskittyä sisällöntuotantoon ilman teknisiä häiriötekijöitä.

Sapling AI

Sapling AI on tekoälyyn perustuva kirjoitus- ja oikolukuavustaja, joka optimoi ja parantaa tekstisisältöä reaaliaikaisesti.
Käyttötarkotukset: Sapling AI on erityisesti suunniteltu ammattilaisille, jotka työskentelevät sähköpostien, raporttien ja muiden liiketoiminnan asiakirjojen parissa. Sen avulla käyttäjät voivat viestiä selkeämmin, tehokkaammin ja virheettömästi.
Hinta: Sapling AI tarjoaa sekä ilmaisen version että lisäominaisuuksia sisältävän maksullisen version.

Sapling AI:n vahvuudet: 

 • Reaaliaikainen oikoluku: Sapling AI tunnistaa ja korjaa kielioppivirheet, kirjoitusvirheet ja muut epätarkkuudet tekstissä reaaliajassa.
 • Tekoälyperustainen kirjoitusavustus: Se ehdottaa parannuksia lauseen rakenteeseen, sanavalintoihin ja tyyliin, auttaen käyttäjiä tuottamaan vakuuttavampaa tekstiä.
 • Integraatiot suosittuihin alustoihin: Sapling AI integroituu sujuvasti useimpiin sähköpostipalveluihin, tekstinkäsittelysovelluksiin ja liiketoimintatyökaluihin. 
 • Mukautuva oppiminen: Avustaja oppii ja mukautuu käyttäjän kirjoitustyyliin ja erityistarpeisiin, varmistaen henkilökohtaisesti räätälöidyn kirjoituskokemuksen.

Grammarly

Grammarly on tekoälyä hyödyntävä digitaalinen kirjoitustyökalu, joka auttaa korjaamaan kielioppivirheitä, oikolukemaan tekstiä ja ehdottamaan kirjoitustyylin parannuksia reaaliaikaisesti.

Käyttötarkoitukset: Grammarly soveltuu erilaisiin kirjoitustarpeisiin, kuten esseiden, raporttien, sähköpostien ja sosiaalisen median päivitysten oikolukuun ja paranteluun. Työkalu auttaa käyttäjiä tuottamaan selkeämpää, ymmärrettävämpää ja ammattimaisempaa tekstiä.

Hinta: Grammarly tarjoaa sekä ilmaisen perusversion että premium-version. Noin €150/vuosi hintainen Premium-versio tarjoaa laajempia kirjoitusneuvoja, kuten tyylin, rakenteen ja sanavalinnan suhteen.

Grammarly:n vahvuudet:

 • Reaaliaikainen oikoluku ja korjausehdotukset: Grammarly ehdottaa korjauksia ja parannuksia reaaliajassa, kun käyttäjä kirjoittaa, mikä auttaa välttämään yleisiä kielioppivirheitä ja kirjoitusvirheitä.
 • Syvällinen sisältöanalyysi: Premium-version avulla käyttäjät saavat syvällisempiä ehdotuksia tekstinsä rakenteesta, tyylistä ja sävystä.
 • Laajennukset ja integraatiot: Grammarly toimii laajennuksena useimmissa selaimissa ja integroituu sujuvasti useisiin suosittuihin kirjoitus- ja viestintäsovelluksiin.
 • Mukautettava sanakirja: Käyttäjät voivat lisätä omia sanojaan Grammarlyn sanakirjaan, jolloin työkalu ei merkitse niitä virheiksi tulevaisuudessa.

SurferSEO

Surfer SEO on erikoistunut hakukoneoptimoinnin (SEO) työkalu, joka hyödyntää tekoälyä auttamaan verkkosivustojen omistajia ja markkinoijia analysoimaan ja optimoimaan sivustonsa sisältöä parantaakseen näkyvyyttään hakukoneissa.

Käyttötarkoitukset: Surfer SEO tarjoaa käyttäjilleen työkaluja sivustojen SEO-analyysiin, avainsanatutkimukseen, sivuston tekniseen tarkasteluun sekä kilpailijoiden analyysiin. Se on suunniteltu auttamaan sekä aloittelevia että kokeneita SEO-asiantuntijoita.

Hinta: Surfer SEO:n hinta vaihtelee valitusta paketista ja käytettävistä ominaisuuksista riippuen. Hinnat alkavat noin €70/kk.

SurferSEO:n vahvuudet:

 • Sisällön analyysi ja auditointi: Surfer SEO skannaa ja analysoi verkkosivujen sisältöä ja ehdottaa parannuksia hakukonenäkyvyyden parantamiseksi.
 • Avainsanatutkimus: Työkalulla voi selvittää, mitkä avainsanat ovat tärkeitä tietylle toimialalle ja miten ne rankkaavat hakukoneissa.
 • Kilpailijoiden analyysi: Surfer SEO mahdollistaa kilpailijoiden sivustojen analysoinnin, jotta käyttäjät voivat ymmärtää, mitä he tekevät oikein ja missä on mahdollisuuksia erottautua.
 • Tekninen SEO-analyysi: Työkalu tarkastelee sivuston teknistä puolta, kuten latausaikoja, mobiilioptimointia ja muita tekijöitä, jotka vaikuttavat hakukonenäkyvyyteen.

AIContentfy

Yksi uusimmista tekoälyä hyödyntävistä kirjoitusohjelmista on suomessa kehitetty AIContentfy.

Käyttötarkoitukset: AIContentfy on helppokäyttöinen tekstigeneraattori, joka erikoistuu hakukoneoptimoituun sisältöön. Työkalu käytännössä generoi kokonaisia artikkeleita alusta loppuun puolestasi. AIContentfy voi myös julkaista artikkelit suoraan CMS-järjestelmässäsi, kuten Wordpressissa tai Webflow:ssa.

Hinta: AIContentfy toimii krediittipohjaisesti, eli maksat sen mukaan kuinka monta artikkelia generoit. Yksinkertainen malli ajatella on että pidempi SEO-optimoitu artikkeli maksaa noin Euron. Lisäksi on tarjolla maksullisia linkbuilding-palveluita, missä AIContentfy lisää sivustomainintoja (ja linkkejä) kotisivullesi luotettavista ulkoisista sivustoista.

AIContentfy:n vahvuudet:

 • Yksinkertaisuus:  AIContentfy on helppokäyttöinen ohjelma, missä tekoäly hoitaa koko luovan kirjoitusprosessin puolestasi.
 • Automaatio: AIContentfy on luotu kehittämään paljon tekoälyä hyödyntävää sisältöä nopeasti. Useiden kymmenien artikkeleiden julkaiseminen suoraan CMS-järjestelmässä on suoraviivainen ja pitkälti koneistettu prosessi.
 • Hakukoneoptimointi: AIContentfy:n artikkelit ovat erityisen sopivia hakukoneoptimointiin. 
 • Link building: vaikka tekoälyllä generoituja artikkeleita on helppo luoda, tekoäly ei vielä kykene vaikuttamaan sivuston luotettavuuteen (domain authority.) AIContentfy:n asiantuntijat hoitavat tämän avaintehtävän puolestasi.

Kuvien muokkaaminen

Tekoäly voi auttaa sinua muokkaamaan valokuvia tai luomaan jopa täysin uusia kuvituksia ja kuvia.

Dall-E

Dall-E on OpenAI:n luoma tekoälymalli, joka on suunniteltu tuottamaan kuvia tekstikuvauksista. Tämä sovellus pystyy luomaan monimutkaisia ja yksityiskohtaisia kuvia yksinkertaisista tekstikuvauksista. 

Dall-E hyödyntää ChatGPT:stä tuttua generoivaa esikoulutettua transformer-mallia, eli GPT:tä, kuvien luomisessa. Kun annat sille tekstikuvauksen, se analysoi ja ymmärtää tekstin merkityksen ja luo sen perusteella kuvan.

Esimerkkejä Dall-E 3:n luomasta kuvasta

Dall-E:n vahvuudet:

 • ChatGPT-integraatio: voit nyt luoda DALL-E kuvia suoraan ChatGPT:ssä.
 • Joustavuus: Dall-E:n erillaisten kehotteiden kautta voit luoda visuaalisesti erillaisia kuvia ja kuvituksia.
 • (Kustannus)tehokkuus: DALL-E 2 ja DALL-E 3 kuvankehitysmalleja voi testata ilmaiseksi ja myös laajamittainen käyttö on suhteellisen edullista (alkaen $0.016 per kuva.) 

Midjourney

Midjourney on kehittynyt tekoälypohjainen kuvagenerointimalli. Midjourney kykenee luomaan hämmästyttävän realistisia kuvia ja kuvituksia tekstipohjaisten kehoitusten pohjalta.

Midjourney on noussut yhdeksi suosituimmista kuvageneraation työkaluista yhdessä Dall-E:n, Stablefusionin ja Canva:n kanssa. Se käyttää luonnollisten kielten käsittelyäymmärtämään käyttäjien kehotuksia, ja antaa niiden perusteella yksityiskohtaisia ja luovia kuvia. 

Hinta: Midjourney:lla on useita hinnoitteluvaihtoehtoja noin €10 ja €120 /kk välillä riippuen siitä miten paljon työkalua käytetään ja onko käyttötarkotus kaupallinen vai ei.

Midjourney:n vahvuudet:

 • Helppokäyttöisyys: Midjourney:lla saa suhteellisen korkealaatuisia kuvia tehtyä yksinkertaisistakin kehotteista.
 • Muokattavuus: Midjourney:lle voi antaa tarkennettuja ohjeita esimerkiksi toivotuista väreistä ja kuvitustyyleistä.
 • Realistisuus: Midjourney:lla ihmishahmoista tuotetut kuvat ovat tällä hetkellä realistisimpia.
 • Kuvien jatkokehitys: Midjourney:lle voi antaa omia kuvia referenssiksi ja näin saada uutta luovaa sisältöä jo olemassa olevien kuvien pohjalta.

Canva Magic Design

Canva on suosittu graafisen suunnittelun työkalu, ja sen "Magic Design" -ominaisuus tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden automatisoida ja parantaa suunnitteluprosessiaan tekoälyn avulla.

Canva Magic Designin avulla käyttäjät voivat automaattisesti muuttaa ja parannella suunnitelmiaan. Esimerkiksi, käyttäjä voi syöttää perustietoa (kuten värimaailma tai tyyli) ja Magic Design ehdottaa erilaisia suunnitteluvaihtoehtoja.

Hinta: Canva tarjoaa sekä ilmaisen version että premium-version, johon sisältyy lisäominaisuuksia kuten Magic Design. Premium-version hinta vaihtelee maasta ja lisenssin tyypistä riippuen. Tällä hetkellä hinta alkaa noin €13 /kk.

Canva Magic Design:in vahvuudet:

 • Automaattiset suunnitteluehdotukset: Magic Design analysoi käyttäjän syötteet ja ehdottaa useita eri suunnittelumalleja perustuen niihin.
 • Intuitiivinen käyttöliittymä: Kuten muukin Canvan käyttöliittymä, myös Magic Design on suunniteltu olemaan mahdollisimman helppokäyttöinen.
 • Mukauttaminen: Vaikka Magic Design tarjoaa automatisoituja ehdotuksia, käyttäjät voivat silti muokata ja mukauttaa niitä mielensä mukaan.
 • Integroitu Canva-kirjastoon: Käyttäjät voivat hyödyntää Canvan laajaa kuvapankkia ja muita resursseja yhdessä Magic Designin kanssa.

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop on suosittu kuvankäsittelyohjelma, joka on laajasti käytössä graafisen suunnittelun ja valokuvauksen alaa. Tekoälyn ja koneoppimisen myötä Adobe on integroinut monia älykkäitä työkaluja ja ominaisuuksia Photoshopiin.

Photoshopin tekoälyä hyödyntävien ominaisuuksien avulla käyttäjät voivat automatisoida ja tehostaa kuvankäsittelyprosessejaan. Tämä sisältää kaiken valokuvien parantamisesta monimutkaisiin manipulointeihin.

Hinta: Adobe tarjoaa Photoshopin osana Creative Cloud -palvelua. Hinnoittelu voi vaihdella kuukausittaisista ja vuosittaisista tilauksista lisenssityypin mukaan. Tällä hetkellä hinta alkaa noin €24 /kk.

Adobe Photoshopin vahvuudet:

 • Intuitiivinen käyttöliittymä: Kuten Photoshopin muukin käyttöliittymä, myös tekoälyn työkalut on suunniteltu olemaan helppokäyttöisiä ja tehokkaita.
 • Generative Expand ja Generative Fill: nämä tekoälyä hyödyntävät toiminnot mahdollistavat kuvien editoinnin, esimerkiksi poistamalla tai lisäämällä kuvista elementtejä.
 • Laaja integraatio Adobe-tuotteisiin: Käyttäjät voivat yhdistää Photoshopin tekoälyominaisuuksia muiden Adobe-sovellusten, kuten Adobe Illustratorin tai Adobe Lightroomin kanssa.

Stable Diffusion

Stable Diffusion on uudenlainen lähestymistapa kuvien luomiseen. Sen sijaan, että se turvautuisi ennaltamääriteltyihin malleihin, Stable Diffusion hyödyntää "diffuusio"-käsitettä kuvien generoimiseksi. Käytännössä se kehittää kuvia vaihettain, ja käyttäjillä on mahdollisuus muokata generointiprosessia. 

Esimerkki Stable Diffusionilla luodusta muokkaamattomasta kuvasta.

Hinta: Stable Diffusionniste on olemassa useita versiota, kuten esimerkiksi Stability AI:n luoma virallinen DreamStudio. Käytön hinta riippuu työkalusta, mutta työkalua voi kokeilla ilmaiseksi esimerkiksi osoitteessa dreamstudio.ai.

Stable Diffusion:in vahvuudet:

 • Korkea kuvanlaatu ja tarkkuus: Stable diffusion parantaa generoitujen kuvien laatua vähentämällä kuvan virheitä ja sumeutta, luoden realistisemman näköisiä kuvia.
 • Jatkuva kehitys: Stable diffusion mahdollistaa kuvien jatkokehityksen, tehden siitä nopeamman ja tehokkaamman korkealaatuisten kuvien generointiin.
 • Datan käsittely: Stable diffusion on paremmin varustettu käsittelemään suuria tietomääriä, tehden siitä ihanteellisen valinnan kuvien generointiin suurissa projekteissa.

Luminar Neo

Luminar Neo on uusin lisäys Skylum Softwaren valokuvausohjelmistojen sarjaan. Se on suunniteltu kokeneille valokuvaajalle, joka haluaa hyödyntää tekoälyn tuomia mahdollisuuksia kuvankäsittelyssä.

Luminar Neon tekoälyä hyödyntävien ominaisuuksien avulla valokuvaajat voivat parantaa, muokata ja muuttaa kuviaan entistä tehokkaammin, säästäen aikaa ja vaivaa.

Hinta: Luminar Neo on saatavana yksittäisenä lisenssinä ilman kuukausimaksuja. Hinnoittelu voi vaihdella tarjouksista ja pakettiversioista riippuen.

Luminar Neon vahvuudet:

 • Layers: Tarjoaa monipuolisia kerroskäsittelyominaisuuksia tekoälyllä tehostettuna, joka helpottaa monimutkaisten kuvankäsittelyprojektien luomista.
 • Relight: Mahdollistaa valaistuksen muokkaamisen kuvassa jälkikäteen tekoälyn avulla, antaen kuvalle uuden ilmeen.
 • Remove Dust & Spots: Automaattisesti havaitsee ja poistaa kuvasta pölyn, roskat ja muut epäpuhtaudet tekoälyä hyödyntäen.
 • Sky Replacement: Vaihtaa kuvan taivaan tekoälyn avulla, tarjoten realistisia ja vaikuttavia tuloksia.
 • Portrait Tools: Tarjoaa kattavan työkalupaketin muotokuvaukseen, kuten ihon parannus, silmien terävöitys ja kasvojen muotoilu tekoälyn avulla.

Bing Image Creator

Bing Image Creator on Microsoft Bing-hakukoneen kokeellinen työkalu, jonka avulla voit generoida kuvia.

Konepellin alla Bing Image Creator hyödyntää OpenAI:n Dall-E 3 kuvagenerointimallia, joka on myös käytössä osana ChatGPT:ta. Suurin rajoite Bing-versiossa on, että kuvien generointi on huomattavasti hitaampaa.

Hinta: Bing Image Creator on ilmainen. Voit ottaa sen käyttöön osoitteessa bing.com/create.

Bing Image Creator:in vahvuudet:

 • Täysin ilmainen tapa kokeilla tekoälyn kuvagenerointia.
 • On jo integroitu osaksi Bing-hakukonetta.
 • Hyödyntää Dall-E:n kehittyneimpiä kuvagenerointimalleja.

Google-kuvahaku

Myös Google on hiljattain lisännyt kuvagenerointimahdollisuuksia Google-kuvahakuun osana kokeellista "generative AI-powered Search experience (SGE)" työkalupakkia.

Käytännössä voit jatkossa nähdä "create something new" toiminnon osana Google-kuvahakua, joka hyödyntää Googlen kuvagenerointimalleja. 

Hinta ja saatavuus: Google-haun SGE-toiminnot ovat ilmaisia, mutta toistaiseksi vain saatavilla Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Japanissa.

Esimerkki generatiivisesta tekoälystä Google-kuvahaussa

Puhe ja musiikki

Tekoälysovellukset voivat ymmärtää ja tulkita puhetta, luoda uutta äänisisältöä tai jopa musiikkia puolestasi.

Descript

Descript on monipuolinen äänieditori, joka mahdollistaa podcastien, videoiden ja muiden äänimateriaalien muokkaamisen kirjoittamalla. Käyttäjät voivat leikata, liittää ja muokata ääntä yhtä helposti kuin tekstidokumenttia.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Descript käyttää tekoälyä transkribointiin, äänen tunnistukseen ja jopa äänien "Overdub"-toimintoon, jossa voidaan luoda tarkkaa puheääntä käyttäjän omalla äänellä.

Hinta:
Sovelluksen käyttö alkaa ilmaisversiosta, kun taas premium-ominaisuuksien hinnat alkavat noin 12 Eurosta kuukaudessa.

Description neljä parasta ominaisuutta:

 1. Overdub-äänituotanto
 2. Automatisoitu transkriptio
 3. Videon editointiominaisuudet
 4. Helppokäyttöinen käyttöliittymä

Amazon Polly

Amazon Polly on Amazonin ylläpitämä pilvipalvelu, joka muuntaa tekstin realistiseksi puheeksi. Se mahdollistaa sovellusten kehittäjien luoda puhetta, joka kuulostaa luonnolliselta, monilla eri kielillä ja äänenpainoilla.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Polly hyödyntää edistyneitä syväoppimismalleja äänen laadun parantamiseen, tuottaen luonnollisen kuuloista puheääntä tekstin pohjalta.

Hinta:
Pollya käytetään maksu-per-käyttö -hinnalla, ja AWS tarjoaa ilmaisen tason, joka sisältää tietyn määrän merkkejä kuukaudessa ilmaiseksi.

Amazon Polly:n neljä parasta ominaisuutta:

 1. Laaja valikoima ääniä ja kieliä
 2. Realistinen äänen intonaatio ja painotus
 3. Kyky luoda mukautettuja ääniä
 4. Integrointi muihin AWS-palveluihin

Lovo.ai

Lovo.ai on äänialustapalvelu, joka tarjoaa käyttöönsä yli 50 erilaista ääntä ja kieltä, pääasiassa äänikirjojen, mainosten ja muiden multimedia-sisältöjen luomiseen.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Lovo käyttää tekoälyä muuntaakseen tekstin ääneksi hyödyntämällä text-to-speech (TTS) neuroverkkoja ja tarjoaa käyttäjille työkaluja äänen sävyjen ja tyylien mukauttamiseen.

Hinta:
Hinnat vaihtelevat peruskuukausimaksusta, joka alkaa noin 18 Eurosta, räätälöityihin yritysratkaisuihin.

Love.ai:n neljä parasta ominaisuutta:

 1. Laaja kirjasto mukautettavia ääniä
 2. Helppo käyttöliittymä
 3. Kyky muokata äänen vivahteita
 4. Sovelluksen API-integraatio

Stable Audio

Stable Audio on Stability.ai:n kehittämä työkalu, joka mahdollistaa ammattitason äänituotannon käyttämällä tekoälyä, erityisesti musiikkituotannossa ja äänisuunnittelussa.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Stable Audio hyödyntää tekoälyä musiikin ja ääniefektien luomisessa, antaen käyttäjille mahdollisuuden personoida äänimaisemiaan ilman syvällistä teknistä osaamista.

Hinta:
Sovelluksen hintatiedot ovat usein mukautettavissa ja saatavilla pyynnöstä, heijastuen palvelun laajuuteen ja käyttötarkoitukseen.

Stable Audion neljä parasta ominaisuutta:

 1. Monipuoliset äänisuunnittelutyökalut
 2. AI-pohjainen musiikin luominen
 3. Käyttäjäystävällinen rajapinta
 4. Mukautettavuus projekteihin

Soundraw

Soundraw on tekoälypohjainen sovellus, joka luo musiikkia videoihin, peleihin ja muihin mediaprojekteihin. Käyttäjät voivat säätää genreja, tunnelmia ja instrumentteja tuottaakseen ainutlaatuisia ääniraitoja.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Soundraw hyödyntää koneoppimista analysoimaan valtavia määriä sävellysprosesseja, musiikkia ja ääniraitoja. Tämän jälkeen se luo generatiivisen tekoälyn avulla musiikkia, joka vastaa käyttäjän asettamia parametreja.

Hinta:
Sovelluksen hinnat alkavat noin 15 Eurosta kuukaudessa, tarjoten myös vuosimaksuvaihtoehtoja.

Soundraw:n neljä parasta ominaisuutta:

 1. Intuitiivinen vedä ja pudota -rautapinta
 2. Laaja valikoima säädettäviä parametreja
 3. Royalty-vapaa käyttö lopullisessa tuotannossa
 4. Nopea ja helppo musiikin luominen

Murf.ai

Murf.ai on tekoälyyn perustuva tekstistä puheeksi -palvelu, joka on suunniteltu tuottamaan korkealaatuista ja luonnollisen kuuloista äänisisältöä esimerkiksi esityksiin, mainoksiin ja koulutusmateriaaleihin.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Murf käyttää tekoälyä muokkaamaan ja parantamaan puhetta sekä varmistamaan äänen luonnollisen intonaation ja painotuksen.

Hinta:
Perusversio on ilmainen rajoitetuin ominaisuuksin, kun taas ammattikäyttöön tarkoitetut paketit alkavat noin 19 Eurosta kuukaudessa.

Murf.ai:n neljä parasta ominaisuuta:

 1. Laaja valikoima AI-ääniä
 2. Täydellinen muokattavuus
 3. Erikoistehosteiden lisäämisen mahdollisuus
 4. Erinomainen käyttöliittymä

LyricStudio

LyricStudio on ainutlaatuinen sovellus, joka auttaa lauluntekijöitä luomaan sanoituksia käyttäen tekoälyä ideoiden ja inspiraation lähteenä.

Tekoälyn hyödyntäminen:
LyricStudio analysoi musiikin teoriaa ja aiempia sanoituksia, tarjoten ehdotuksia ja ajatuksia, jotka voivat auttaa kirjoittajia ylittämään luovan esteen.

Hinta:
Sovelluksen hinnat alkavat noin 10 Eurosta kuukaudessa.

LyricStudio:n neljä parasta ominaisuutta:

 1. Inspiraation tarjoaminen sanoituksiin
 2. Interaktiivinen ja intuitiivinen käyttöliittymä
 3. Personoitavat kirjoitustyylit
 4. Reaaliaikainen sanoitusehdotuksiin

Speechify

Speechify on lukusovellus, joka muuntaa tekstiä puhutuksi sanaksi, mahdollistaen kirjojen, dokumenttien ja verkkosivujen "kuuntelun".

Tekoälyn hyödyntäminen:
Käyttämällä syväoppimisen algoritmejä, Speechify pystyy luomaan sujuvaa ja luonnollisen kuuloista puhetta eri kielillä ja äänillä.

Hinta:
Sovelluksella on ilmainen versio, mutta korkealaatuisemmat äänet ja edistyneemmät toiminnot ovat saatavilla tilauspohjaisesti, hinnoittelun alkaessa noin 39 Eurolla kuukaudessa.

Speechify:n neljä parasta ominaisuutta:

 1. Laaja tuki eri kielille
 2. Mahdollisuus kuunnella mitä tahansa tekstiä
 3. Mukautettavissa oleva äänennopeus
 4. Korkealaatuinen äänituotanto

Chatbotit

Generatiivisen tekoälyn keskustelubotit voivat vastata kysymyksiisi, tai yllättää sinut luovuudella ja päättelytaidollaan.

ChatGPT

ChatGPT on OpenAI:n kehittämä tekoälypohjainen chatbot, joka pystyy tuottamaan ihmisen kaltaista tekstiä. Se on suunniteltu moniin sovelluksiin, kuten asiakaspalveluun, oppimiseen ja luovaan kirjoittamiseen.

ChatGPT käyttää syväoppimisen menetelmiä ymmärtääkseen ja tuottaakseen luonnollista kieltä, perustuen valtavaan määrään aineistoa.

Hinta:
ChatGPT:n käyttö on yleensä ilmaista, mutta kaupalliseen käyttöön ja kehittyneempiin versioihin voi liittyä maksuja.

ChatGPT:n neljä parasta ominaisuutta:

 1. Tehokas luonnollinen kielenkäsittely
 2. Käyttö monenlaisissa konteksteissa
 3. Yhteensopivuus muiden sovellusten kanssa
 4. Jatkuva oppiminen käyttökokemusten perusteella

Google Bard

Google Bard on Googlen kehittämä chatbot, joka hyödyntää Google Assistantin ja hakukoneen voimaa tarjotakseen käyttäjilleen keskustelukykyistä tekoälyä.

Bard käyttää Googlen laajaa tietokantaa ja koneoppimisen algoritmeja tarjotakseen tietoa ja suorittaaakseen tehtäviä keskustelun muodossa.

Hinta:
Google ei yleensä peri erillistä maksua Bard-palvelusta, mutta tämä voi vaihdella sovelluksen versiosta ja käyttöympäristöstä riippuen.

Google Bardin neljä parasta ominaisuutta:

 1. Integroituu saumattomasti Google-ekosysteemiin
 2. Hyödyntää Googlen massiivista tietokantaa
 3. Nopea ja tarkka tietojen haku
 4. Monipuoliset vuorovaikutteiset toiminnot

Claude

Claude on Anthropicin kehittämä innovatiivinen chatbot-alusta, joka tarjoaa personoidun vuorovaikutuksen käyttäjilleen.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Claude käyttää kehittyneitä koneoppimisen algoritmeja luodakseen räätälöityjä keskustelukokemuksia.

Hinta:
Claude on tällä hetkellä ilmaisessa beta-vaiheen käytössä Yhdysvalloissa. 

Claude:n neljä parasta ominaisuutta:

 1. Personoidut vastaukset
 2. Parantaa asiakaspalvelua oppimalla
 3. Monipuolinen alustan integrointi
 4. Käyttäjäystävällinen käyttöliittymä

HuggingChat

HuggingChat on Hugging Face -yhtiön kehittämä chatbot, joka on erikoistunut kielellisiin mallinnustehtäviin.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Se käyttää tekoälyä ja koneoppimista, erityisesti kielimallinnuksessa, tarjotakseen korkealaatuista keskustelukykyä.

Hinta:
HuggingChatin peruskäyttö on ilmaista osoitteessa huggingface.co.

HuggingChat:in neljä parasta ominaisuutta:

 1. Erinomainen kielimallinnus
 2. Helposti integroitavissa
 3. Avoin lähdekoodi
 4. Yhteisöpohjainen kehitys

Chatsonic

Mitä se tekee?
Chatsonic on Writesonicin kehittämä chatbot, joka tarjoaa syvällisen ymmärryksen ja vastaukset kysymyksiin reaaliajassa. Chatbottina se erikoistuu erityisesti tukemaan sisällön luontia, kuten esimerkiksi luovan tekstin kehittämistä, tai kuvien luomista.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Chatsonic yhdistää äänen ja tekstin ymmärtämisen tekoälyn avulla tarjotakseen vuorovaikutteisen kokemuksen.

Hinta:
Chatsonicin hinnoittelu voi vaihdella, ja se voi sisältää kuukausimaksuja tai tapahtumapohjaisia maksuja.

Chatsonic:in neljä parasta ominaisuutta:

 1. Monipuoliset integraatiomahdollisuudet
 2. Reaaliaikainen tiedonhaku
 3. Ääni- ja tekstitunnistus
 4. Käyttäjäkohtaiset vastaukset

Kustomer

Kustomer on asiakaspalveluun keskittyvä CRM-alusta, joka tarjoaa tekoälyä hyödyntävän chatbotin.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Kustomer käyttää tekoälyä parantaakseen asiakaspalvelun automatisointia ja personointia.

Hinta:
Kustomerin on tarkoitettu yrityskäyttön. Hinnat alkavat noin 90 Eurosta per kuukausi per käyttäjä.

Kustomerin neljä parasta ominaisuutta:

 1. Asiakaspalvelun automatisointi
 2. Asiakasprofiilien syvällinen ymmärtäminen
 3. Saumaton integraatio muihin järjestelmiin
 4. Skalautuvuus

Chatfuel AI

Chatfuel AI on alusta, joka mahdollistaa älykkäiden chatbottien rakentamisen sosiaalisen median kanaviin, kuten Facebookiin.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Se käyttää tekoälyä parantaakseen käyttäjäkokemusta tarjoamalla automatisoituja, mutta henkilökohtaisia vastauksia.

Hinta:
Chatfuel AI tarjoaa sekä ilmaisen version että premium-vaihtoehtoja, joiden hinta riippuu vaadituista ominaisuuksista.

Chatfuelin neljä parasta ominaisuutta:

 1. Helppo rakentaa omia botteja
 2. Laaja valikoima mukautettavia malleja
 3. Henkilökohtaisten vastausten automatisointi
 4. Sosiaalisen median integraatiot

SecondBrain

SecondBrain on tekoälypohjainen apulainen, joka toimii kuin ChatGPT yrityksesi luomalle sisällölle. Esimerkiksi, Second Brain voi tukea asiakaspalvelua viitaten erityisesti nettisivujen, yrityksen UKK-tiedostojen ja sisäisten koulutusmateriaalien pohjalta.

Tekoälyn hyödyntäminen:
SecondBrain käyttää koneoppimista järjestämään ja priorisoimaan tietoa käyttäjän puolesta. Lisäksi siinä on valmiiksi luotuja generatiivisen tekoälyn kehotteita, jotka ovat muokattu erillaisiin käyttötarkoituksiin. 

Hinta:
SecondBrain maksaa noin 19 Euroa per kuukausi riippuen käyttömäärästä.

SecondBrain:in neljä parasta ominaisuutta:

 1. Hyödyntää yritysen omia tietokantoja
 2. Nopeuttaa asiakaspalvelua
 3. Yksinkertainen käyttöliittymä
 4. Tehokas tiedonhaku

Videotuotanto

Tekoälysovellukset voivat luoda ihmismäisiä liikuvia hahmoja tai säästää aikaasi videotuotannossa.


Pictory

Pictory on tekoälyn voiman hyödyntävä työkalu, joka mahdollistaa laadukkaiden videoiden luomisen ilman syvällistä teknistä osaamista. Tämä alusta käyttää AI:ta analysoidakseen tekstisisältöä ja muuntaa sen vaikuttaviksi videoiksi.

Verkkosivuthttps://pictory.ai

Hinnat: Pictoryn hinnoittelu alkaa perustasolta, joka on maksuton, ja ulottuu edistyneempiin kuukausipohjaisiin tilauspaketteihin noin 20 Eurosta 100 Euroon per kuukausi.

Pictory:n parhaat ominaisuudet:

 • Automaattinen tekstin muunto videoksi
 • Ääniraidan tekoälypohjainen personointi
 • Laaja valikoima valmiita mallipohjia
 • Intuitiivinen käyttöliittymä nopeaan tuotantoon

Synthesia

Synthesia on edistynyt AI-videotyökalu, joka tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden luoda personoituja avatar-videoita ilman kameran käyttöä. Se yhdistää tekoälyn, koneoppimisen ja luonnollisen kielen käsittelyn (NLP) luodakseen vakuuttavia videoita.

Verkkosivuthttps://www.synthesia.io

Hinta: Palvelun käyttö on mahdollista eri hintapaketeilla, jotka skaalautuvat käyttötarkoituksesta riippuen.

Synthesian parhaat ominaisuudet:

 • Henkilökohtaisten avatar-videoiden luonti
 • Monikielinen tuki
 • Saumaton integraatio eri alustoille
 • Mukautettavat skenaariot ja kohtaukset

Fliki.ai

Fliki.ai on innovatiivinen ratkaisu, joka keskittyy puheentunnistukseen ja -tuotantoon AI:n avulla, tarjoten käyttäjille mahdollisuuden muuttaa tekstiä puheeksi ja visuaalisiksi esityksiksi.

Verkkosivuthttps://fliki.ai

Hinta: Ilmaisen kokeilun lisäksi Fliki.ai tarjoaa useita hintatasoja noin 20 Eurosta 80 Euroon per kuukausi, jotka riippuvat käyttäjän tarpeista ja projektin laajuudesta.

Ominaisuudet:

 • Monipuolinen tekstistä puheeksi -ominaisuus
 • Laadukkaat ääniprofiilit
 • Helppokäyttöinen editori
 • Vankan AI-moottorin tukema videoiden muokkaus

Runway

Runway on työkalu, joka on suunniteltu erityisesti luoville ammattilaisille, tarjoten laajan valikoiman AI-pohjaisia toimintoja videoiden muokkaukseen ja animaatioiden luomiseen.

Verkkosivut: https://runwayml.com

Hinta: Runway:lla on rajoitettu ilmaisvaihtoehto. Runwayn hinnoittelu on rakennettu modulaariseksi, jotta käyttäjät voivat valita juuri heille sopivat toiminnot noin 12 Eurosta 80 Euroon per kuukausi.

Runway:n parhaat ominaisuudet:

 • Vaivaton videoiden muokkaus AI:n avulla
 • Älykäs sisällön poisto ja lisäys
 • Syvällinen värien korjaus
 • Innovatiiviset tekoälyominaisuudet, kuten liikkeen seuranta

Synthesys

Synthesys on työkalu, joka keskittyy puheentunnistukseen ja -synnteesiin, antaen käyttäjille mahdollisuuden luoda realistista puhetta tekoälyn avustuksella.

Verkkosivuthttps://synthesys.io

Hinnat: Synthesysta voi kokeilla ilmaiseksi. Palvelun hinnoittelu vaihtelee tarjottavien ominaisuuksien määrän mukaan.

Synthesysin parhaat ominaisuudet:

 • Erittäin realistinen tekstistä puheeksi -teknologia
 • Monikieliset äänivaihtoehdot
 • Räätälöitävä äänensävy ja nopeus
 • Käyttäjäystävällinen käyttöliittymä

VEED

VEED on helppokäyttöinen verkkopohjainen videotyökalu, joka on suunnattu nopeaan ja tehokkaaseen videoiden editointiin, tekstitykseen ja vaikutusten lisäämiseen.

Verkkosivut: https://www.veed.io

Hinta: VEED tarjoaa joustavia hinnoitteluvaihtoehtoja, mukaan lukien ilmaisen version perustoiminnoilla.

VEED:in parhaat ominaisuudet:

 • Kattavat editointitoiminnot
 • Automaattinen tekstitys
 • Useita suodattimia ja tehosteita
 • Pilvipohjainen tallennus ja jakaminen

Opus Clip

Opus Clip on suunniteltu käyttäjille, jotka tarvitsevat nopeaa ja intuitiivista videoiden leikkaus- ja muokkaustyökalua, jonka AI auttaa optimoimaan sisällön luomisprosessia.

Verkkosivuthttps://www.opus.pro

Hinta: Opus Clipin hinnoittelumalli on suunnattu tarjoamaan monipuolisia vaihtoehtoja eri käyttäjäryhmille.

Opus Clipin parhaat ominaisuudet:

 • Käyttäjäystävällinen rajapinta
 • Tekoälypohjaiset leikkausominaisuudet
 • Pilvipalveluna toimiva
 • Tuki monille videoformaatteille

Visla

Visla on moderni videotyökalu, joka integroi AI:n videoiden muokkaukseen, mahdollistaen monimutkaisten tehtävien automatisoinnin ja luovuuden tukemisen.

Verkkosivuthttps://www.visla.us

Hinta: Vislan hinnoittelu on räätälöity vastaamaan sekä aloittelijoiden että ammattilaisten tarpeita.

Vislan parhaat ominaisuudet:

 • Tehokas AI-videoiden muokkaus
 • Erinomainen käyttäjäkokemus
 • Monipuoliset työkalut visuaalisten efektien luomiseen
 • Reaaliaikainen esikatselu ja optimointi

Toiminnan tehostaminen

Tekoälysovellukset tai älyapurit voivat tehostaa työn tehoa ja säästää sinulta aikaa.

Reclaim.ai

Reclaim.ai on ajanhallintatyökalu, joka synkronoi henkilökohtaiset ja työkalenterisi, varmistaen tasapainon työn ja vapaa-ajan välillä.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Reclaim käyttää tekoälyä ennustamaan aikavarauksia, priorisoimaan tehtäviä ja automatisoimaan kalenteriin sopivien aikojen löytämisen.

Hinta:
Reclaim.ai tarjoaa sekä ilmaisen version että maksullisia premium-ominaisuuksia, joiden hinta vaihtelee käyttäjien määrän ja tarvittavien ominaisuuksien mukaan.

Reclaim.ai:n neljä parasta ominaisuutta:

 1. Älykäs kalenterivarjostus estää ylibuukkauksen.
 2. Automaattinen ajanvaraus toistuville tehtäville.
 3. Priorisoinnin työkalut auttavat keskittymään tärkeimpiin tehtäviin.
 4. Integrointi Google ja Outlook kalentereihin.

Superhuman

Superhuman on sähköpostin hallintatyökalu, joka lupaa tehdä käyttäjästään "superihmisen" tarjoamalla nopeampia, tehokkaampia ja älykkäämpiä tapoja hallita sähköpostia. Sovellus pyrkii vähentämään sähköpostin käsittelyyn kuluvaa aikaa ja tekee siitä tuottavampaa monien älykkäiden toimintojen ja pikanäppäinten avulla.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Superhuman integroi tekoälyn ja koneoppimisen ominaisuudet optimoimaan sähköpostien hallinnan. Se käyttää esimerkiksi tekoälyä ennustamaan toimintoja, joita käyttäjä saattaa seuraavaksi tarvita, kuten sähköpostin arkistointi tai vastaaminen. Se voi myös priorisoida sähköpostit käyttäjän toimintatapojen ja vuorovaikutushistorian perusteella, varmistaen, että tärkeimmät viestit nousevat kärkeen.

Hinta:
Superhuman on premium-tuote, ja sen käyttö edellyttää kuukausittaista tilausmaksua, joka on yleensä noin 30 Euroa kuukaudessa. 

Superhumanin neljä parasta ominaisuutta:

 1. Nopeua viestien lähetyksen ja vastaanoton.
 2. Kattava valikoima näppäinkomentoja, joiden avulla navigoida ja hallita sähköposteja.
 3. Tekoälyn avulla Superhuman oppii, mitkä viestit ovat käyttäjälle tärkeimpiä.
 4. Superhumanilla on visuaalisesti puhdas ja intuitiivinen käyttöliittymä,

Vimcal

Vimcal on älykäs kalenterisovellus, joka nopeuttaa kokousten aikatauluttamista ja optimoi päivittäisen aikataulun.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Vimcal käyttää tekoälyä löytääkseen optimaaliset ajankohdat kokouksille ja vähentääkseen aikataulutusongelmia.

Hinta:
Vimcalin hinnoittelu alkaa noin 10 Eurosta per käyttäjä kuukaudessa, erityistarjouksia ja tiimihintoja on saatavilla.

Neljä parasta ominaisuutta:

 1. Nopea aikataulutus työkalu 'Speedy Meetings'.
 2. Älykäs aikavyöhyke-muunnin globaaleihin tapaamisiin.
 3. Helppokäyttöinen liitäntä ja intuitiivinen käyttöliittymä.
 4. Joustava kokousten aikatauluttaminen ehdotuksineen.

Otter.ai

Otter.ai tarjoaa äänen transkription reaaliajassa, luoden muistiinpanoja ja yhteenvetoja kokouksista, luennoista ja keskusteluista.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Otter.ai käyttää äänentunnistusta ja koneoppimista transkriboimaan puheen tarkasti ja oppimaan puhujan ääniprofiilit.

Hinta:
Otter.ai tarjoaa ilmaisen version rajallisilla ominaisuuksilla sekä maksullisia versioita alkaen noin 8 Euroa kuukaudessa per käyttäjä.

Otter.ai:n neljä parasta ominaisuutta:

 1. Erinomainen tarkkuus puheentunnistuksessa.
 2. Kyky tunnistaa eri puhujat ja segmentoida keskustelut.
 3. Integrointi Zoomiin ja muihin videoneuvottelualustoihin.
 4. Älykkäät hakutoiminnot muistiinpanojen joukossa.

Notion

Mitä Notion tekee?
Notion on monipuolinen työkalu, joka yhdistää muistiinpanot, tehtävienhallinnan, tietokannat ja projektinhallinnan yhdeksi alustaksi.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Notionin sisältämät älykkäät järjestely- ja automaatiotyökalut mahdollistavat työn virtaviivaistamisen. Esimerkiksi Notion AI on työkalun sisältämä AI-assistentti, joka automaattisesti luo tekstiä tai muistiinpanoja puolestasi.

Hinta:
Notion tarjoaa sekä ilmaisen version että useita maksullisia versioita, jotka alkavat noin 4 Eurosta kuukaudessa per käyttäjä.

Notionin neljä parasta ominaisuutta:

 1. Monipuoliset muokkaustyökalut ja mallit.
 2. Tietokantojen ja kanban-taulujen integrointi.
 3. Räätälöitävä käyttöliittymä ja työnkulku.
 4. Yhteistyö- ja jakamistyökalut tiimityöhön.

Slides.ai

Slides.ai auttaa luomaan ammattimaisia esityksiä automaattisesti sisällön pohjalta.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Sovellus käyttää tekoälyä muotoilemaan ja suunnittelemaan esityksiä, sekä ehdottamaan visuaalisia elementtejä ja layouteja.

Hinta:
Slides.ai:sta on tarjolla ilmaisversio. Maksulliset paketit ovat 12 ja 24 Euroa per kuukausi.

Slides.ai:n neljä parasta ominaisuutta:

 1. Sisällönanalyysi ja automaattinen layout-suositus.
 2. Laaja valikoima malleja ja design-vaihtoehtoja.
 3. Integrointi suosittuihin sisällönhallintajärjestelmiin.
 4. Helppokäyttöinen vedä ja pudota -toiminto.

Iris.ai

Iris.ai on tekoälypohjainen tutkimusavustaja, joka auttaa tutkijoita ja akateemikkoja löytämään relevanttia tieteellistä tietoa.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Iris käyttää koneoppimista ja luonnollisen kielen käsittelyä ymmärtääkseen tutkimuskysymyksiä ja tarjoamaan relevantteja tieteellisiä artikkeleita.

Hinta:
Iris.ai:n hinta riippuu käytetystä palvelumallista ja käyttäjämäärästä. Käytössä on ilmaisversio ja Iris:ai:n Premium versio maksaa tällä hetkellä 75 Euroa per kuukausi.

Iris.ai:n neljä parasta ominaisuutta:

 1. Älykäs haku laajoista tieteellisistä tietokannoista.
 2. Kontekstuaalinen suodatus ja suositukset.
 3. Visuaaliset tutkimuskartat aiheen ymmärtämisen helpottamiseksi.
 4. Jatkuva oppiminen ja tarkentuminen käytön myötä.

Humata

Humata työkalu pidempien ja teknisempien dokumenttien ymmärtämiseen. Humata voi hetkessä tulkita esimerkiksi PDF-tiedoston sisällön ja antaa lyhyen koosteen sen sisällöstä.

Tekoälyn hyödyntäminen:
Humata käyttää suuria kielimalleja tulkitsemaan erityisesti teknisen tai akateemisen alan dokumentteja, jotka ovat usein saatavilla PDF-muodossa.

Hinta:
Humata:sta on useita versiota tarjolla. Hinnat vaihtelevat nollasta noin 100 Euroon ja erikseen vielä omat hinnat suuryrityksille.

Humata:n neljä parasta ominaisuutta:

 1. Reaaliaikainen mielialan ja hyvinvoinnin seuranta.
 2. Syvällinen analytiikka työntekijöiden palautteesta.
 3. Henkilökohtainen hyvinvoinnin kehitysraportti.
 4. Työyhteisön sosiaalisen dynamiikan analyysi.

Toiminnan automatisointi

Tekoälysovellukset ja ohjelmistorobotit voivat tehdä rutiininomaisia ja tylsiä tehtäviä puolestasi.

UiPath

UiPath on johtava ohjelmistorobotiikan alusta, joka mahdollistaa monimutkaisten prosessien automatisoinnin. 

UiPath käyttää tekoälyä prosessien automatisoinnissa niin sanotun ohjelmistorobotiikan avulla. Se oppii käyttäjien toistamia prosesseja ja tehtäviä ja automatisoi niitä tekoälyn ja koneoppimisen algoritmeja hyödyntäen.

Verkkosivuthttps://www.uipath.com

Hinta: UiPath:ia voi hyödyntää ilmaiseksi yksityiskäyttöön. Yritys tarjoaa räätälöidyn hinnoittelun yrityksen tarpeiden mukaan.

UiPathin parhaat ominaisuudet:

 • Visuaalinen työnkulun suunnittelu
 • AI-pohjainen prosessien analysointi
 • Laaja integraatiomahdollisuuksien kirjo
 • Käyttäjäystävällinen ja intuitiivinen käyttöliittymä

IFTTT (If This Then That)

IFTTT on automaatiotyökalu, joka yhdistää eri sovellukset ja laitteet luoden niiden välille älykkäitä toimintoja ja ehtoja.

IFTTT hyödyntää tekoälyä luodessaan yksinkertaisia ehtopohjaisia komentoja, jotka liittävät eri sovellukset ja laitteet toisiinsa. Vaikka se ei käytä syvää tekoälyä, se mahdollistaa älykkäitä toimintoja, jotka perustuvat "jos tämä, niin tuo" -logiikkaan.

Verkkosivut:https://ifttt.com

Hinta: IFTTT tarjoaa ilmaisen perustason ja maksullisen Pro-tason lisäominaisuuksilla noin 2-5 Euron kuukausihintaan.

IFTTT:n parhaat ominaisuudet:

 • Helppo käyttöliittymä toimintojen luomiseen
 • Laaja yhteensopivuus eri sovellusten ja laitteiden kanssa
 • Henkilökohtainen ja yrityskäyttöön soveltuva
 • Vahvat yhteisölliset ominaisuudet

Zapier

Zapier mahdollistaa sovellusten välisen automatisoinnin, tehostaen työnkulkuja ja säästäen arvokasta aikaa.

Zapier käyttää tekoälyä optimoidakseen työnkulkuja automatisoimalla toistuvia tehtäviä sovellusten välillä. Se käyttää algoritmista oppimista ymmärtääkseen paremmin käyttäjien toistuvia prosesseja ja tehdäkseen ehdotuksia työnkulun parantamiseksi.

Verkkosivuthttps://zapier.com/

Hinta: Zapierin käyttö alkaa ilmaisesta perusversiosta ja laajenee yritystason paketteihin, jotka voivat vaihdella 20 - 65 Euroa per kuukausi tai vielä enemmän suuryrityksille.

Zapierin parhaat ominaisuudet:

 • Yli 3,000 sovelluksen yhteensopivuus
 • Monimutkaisten työnkulkujen automatisointi
 • Intuitiivinen käyttöliittymä
 • Voimakkaat työkalut tehtävien hallintaan

Hugging Face

Hugging Face on tekoälyyn keskittyvä alusta, joka tarjoaa kehittäjille työkaluja koneoppimismallien kouluttamiseen ja käyttöön.

Hugging Face tarjoaa avoimen lähdekoodin työkaluja koneoppimisen malleihin, jotka ovat tekoälyä käyttävien sovellusten ytimessä. Se keskittyy erityisesti luonnollisen kielen käsittelyyn ja mahdollistaa kehittäjille pääsyn edistyneisiin tekoälymalleihin.

Verkkosivuthttps://huggingface.co

Hinta: Hugging Face tarjoaa sekä ilmaisia että maksullisia vaihtoehtoja, riippuen käyttöasteesta, käyttäjien ja vaadituista ominaisuuksista.

Hugging Face:n parhaat ominaisuudet:

 • Helppokäyttöinen koneoppimisen mallien kirjasto
 • Yhteisön tukema kehitysympäristö
 • Tehokkaat työkalut mallien kouluttamiseen ja arviointiin
 • Yhteensopivuus suosittujen ohjelmointikielten kanssa

Robocorp

Robocorp on ohjelmistorobotiikan alusta (RPA), joka hyödyntää avoimen lähdekoodin teknologioita prosessien automatisointiin.

Robocorp Re:Mark työkalu käyttää generatiivista tekoälyä automatisoidakseen rutiininomaisia työtehtäviä avoimen lähdekoodin ohjelmistorobotiikan avulla. 

Verkkosivuthttps://robocorp.com

Hinta: Robocorp tarjoaa muunneltavan hinnoittelumallin, joka sopeutuu käyttömäärän mukaan. Työkalua voi kokeilla ilmaiseksi. Yrityshinnat vaihtelevat 100 Eurosta 400 Euroon per kuukausi. Suuryrityksille on oma hinnoittelumalli.

Robocorpin suosituimmat ominaisuudet:

 • Avoimen lähdekoodin ohjelmistorobotiikka
 • Joustava ja skaalautuva alusta
 • Yksinkertainen prosessien siirto pilveen
 • Laaja kirjasto valmiita automaatioita

Notion

Notion on monipuolinen työkalu, joka yhdistää muistiinpanot, tehtävälistat, tietokannat ja projektinhallinnan yhteen käyttöliittymään.

Notion AI käyttää tekoälyä järjestämään ja suosittelemaan tietosisältöä käyttäjille. Esimerkiksi se voi tulkita tekstin sisältöä tai ehdottaa parannuksia sisältöön. 

Verkkosivuthttps://www.notion.so

Hinta: Notionin hinnoittelu vaihtelee ilmaisesta versiosta yritystason paketteihin. Ilmaisversion lisäksi hinnat pienyrityksille vaihtelevat 8-15 Euroa per käyttäjä per kuukausi. Suuremmille yrityksille on yksilöity hinnottelu.

Notionin parhaat ominaisuudet:

 • Monikäyttöinen käyttöliittymä
 • Joustavat ja muokattavat mallit
 • Tehokas työkalu tiimityöskentelyyn
 • Integroituu sujuvasti muihin sovelluksiin

Bardeen

Bardeen on automatisaatiotyökalu, joka tekee toistuvista tehtävistä nopeita makroja, säästäen aikaa ja vaivaa.

Bardeen käyttää tekoälyä tunnistaakseen käyttäjän toistuvat toiminnot ja automatisoidakseen niitä makroina, säästäen näin käyttäjän aikaa ja parantaen työtehokkuutta

Verkkosivuthttps://www.bardeen.ai

Hinta: Bardeenin hintatiedot määräytyvät käytön mukaan, ja se tarjoaa sekä ilmaisen että premium-version. Hinnat alkavat 10 Eurosta per kuukausi.

Bardeenin parhaat ominaisuudet:

 • Käyttäjäystävällinen makrojen luonti
 • Sisäänrakennettuja automaatiokaavoja
 • Sopii monenlaiseen käyttöön
 • Integroituu saumattomasti selaimen kanssa

Reply.io

Reply.io on myyntiautomaatiotyökalu, joka auttaa luomaan ja optimoimaan myyntikampanjoita tekoälyn avulla.

Reply.io hyödyntää tekoälyä parantaakseen myyntikampanjoiden tehokkuutta. Se käyttää koneoppimista ja automatisoitua päätöksentekoa auttaakseen käyttäjiä luomaan personoituja viestintästrategioita ja analysoimaan niiden suorituskykyä.

Verkkosivuthttps://reply.io

Hinta: Reply.io tarjoaa monipuolisia hinnoitteluvaihtoehtoja riippuen käyttäjän tarpeista. Yrityksille tuote maksaa noin 60 - 90 Euroa per käyttäjä per kuukausi.

Reply.io:n parhaat ominaisuudet:

 • Älykäs sähköpostikampanjoiden hallinta
 • Henkilökohtaisten viestien automatisointi
 • Tehokas analytiikka ja raportointi
 • Integroitavuus muihin myyntityökaluihin

Summa summarum

Tekoäly on tullut jäädäkseen, ja sen mahdollisuudet ovat rajattomat. Yritykset, jotka investoivat tekoälyn sovelluksiin nyt, voivat odottaa huomattavia etuja tulevaisuudessa. Käyttämällä näitä työkaluja voit parantaa tehokkuuttasi, säästää aikaa ja resursseja sekä saavuttaa parempia tuloksia.

Read more

Kuinka automatisoida työtehtäviä ChatGPT:n ja Zapierin avulla

Kuinka automatisoida työtehtäviä ChatGPT:n ja Zapierin avulla

Generatiivinen tekoäly jo itsessään tuo monia tapoja tehostaa työtapoja. Markkinoinnin ammattilaisena huomaan päivittäin kuinka yksinkertaisetkin tehtävät onnistuvat nopeammin ChatGPT:n avulla. Nyt katsomme hieman tarkemmin miten tekoälyn yhdistäminen ohjelmistorobotiikkaan voi viedä työn automatisaation vielä pidemmälle. Esittelemme uuden työkalun nimeltä Zapier, joka mahdollistaa ChatGPT:n yhdistämisen moniin muihin työkaluihin ja työtehtäviin

Uusi tutkimus: Suomalainen uutismedia ja generatiivisen tekoälyn tiedonlouhinta

Uusi tutkimus: Suomalainen uutismedia ja generatiivisen tekoälyn tiedonlouhinta

Harvat ChatGPT:n käyttäjät oikeasti tietävät (tai edes välittävät) mihin tietoon työkalun vastaukset perustuvat. Yksi merkittävä lähtökohta tekoälyn koulutuksessa on verkkosivustojen tiedonlouhinta, eli verkkosivustojen sisältojen automaattinen analysointi. Käydään läpi erityisesti tiedonlouhinta tekoälyn koulutuksessa ja erityisesti miten uutismediat Suomessa ovat alkaneet estämään tekoälyn koulutuksen sisällöllään. Kuinka tiedonlouhinta liittyy generatiiviseen tekoälyyn Monet

kehotesuunnittelu eli prompt engineering suomeksi

Kehotesuunnittelu (eli Prompt Engineering) ChatGPT:ssä - miten luoda tehokas tekstikehote

Generatiivinen tekoäly on tuonut tullessan täysin uusia termejä kuten kehotukset, eli englanniksi "prompts." Kehotteiden suunnittelu on taitolaji, joka vaatii sekä luovuutta että teknistä ymmärrystä. ChatGPT:n kaltaiset tekoälymallit ovat tehokkaita työkaluja, mutta niiden hyödyntäminen täysimääräisesti riippuu suuresti siitä, miten käyttäjä kommunikoi niiden kanssa. Tässä artikkelissa käymme läpi OpenAI: